Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Droevige audio

Geplaatst op 21 maart 2011 door   ·   Geen reacties

“Het blijft tenslotte radio”. Geen idee hoe vaak ik deze zin in een week uitspreek. Vaak, vermoedelijk. Voor Spijkers met Koppen – een  radioprogramma van de Vara – zoek ik gesprekken, debatten, verhalen. Politici die elkaar graag verbaal in de haren vliegen, ministers, sporters, kunstenaars of idioten met een spraakmakend verhaal. Een audiofragment (of een instartje, zoals dat genoemd wordt) is hierbij zeer welkom. Dat maakt een interview levendiger.

Toch vraag ik me regelmatig af wat de toegevoegde waarde is van specifieke berichten. En ik ben niet de enige. Zo twitterde Dolf Jansen vandaag: “Wil ik daar de audio van horen?! “@NOS: Audio: 63-jarige Nederlandse krijgt kind http://t.co/D4TPUU1”. Terechte vraag. Wat wil je weten. En vooral: hoeveel wil je weten. Ook het levensverhaal van een 63-jarige vrouw uit het noorden van ons land die zojuist bevallen is?

Dat terwijl de wereld in de fik staat. In Japan het gevaar voor een atoomramp nog altijd niet is geweken, Libië wordt aangevallen en er zo veel schokkend wereldnieuws is dat een nieuwsbulletin wel 3 uur kan duren in plaats van 3 minuten. Zelfs dan kiest NOS radio voor een audiofragment van ADO speler Lex Immers. Oké, dit is te simpel. NOS radio kiest óók voor ADO speler Lex Immers. Maar dan blijft het nog de vraag of ik het gezang van hem, zijn trainers en de ADO fans wel wil horen.

Wat er precies te horen was? Lex Immers, een speler uit de eredivisie, die bovenop een bar stond te zingen  uit volle borst: “We gaan op Jodenjacht.” Among other things. Zelfs trainer John van den Brom en assistent-trainer Maurice Steijn stonden naast hem op de bar bij de viering.

Wil ik daar de audio van horen? De onzin die sommige voetballers- zélfs in de eredivisie- samen met hun supporters en trainers uitkramen… Bespaar het ons. Een onderzoek van de KNVB. De excuses een dag later. Het audiofragment. Maar vooral de kwetsende domheid van zo’n voetballer. Ik word er zo diep droevig van. En dat op zo’n mooie eerste lentedag.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief