Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Inbox

Geplaatst op 20 september 2011 door   ·   1 Reactie

Oh wat waren ze blij. Blij dat ze Theo Janssen hadden kunnen kopen. De beste voetballer van de eredivisie. Geroemd om.., ja waarom eigenlijk niet? Hij had FC Twente hoogstpersoonlijk tot grote hoogten gebracht. We zouden hem nog missen.

Mijn Amsterdamse collega’s raakten er niet over uitgepraat. Ze stuurden me zelfs compilaties met mooie acties van Janssen op YouTube. Zodat ik als Twente fan weer wist wat ik dit seizoen zou gaan missen. ‘Jullie mogen hem hebben! En houden!’, was steevast mijn getergde reactie.

Ik ben nooit zo’n groot liefhebber van Theo Janssen geweest. Tuurlijk, je moet sportmensen zo nu en dan hun buitensporige gedrag vergeven. Het zijn simpelweg niet de voorbeeldige voorbeelden die we zo dolgraag van ze willen maken. Maar we mogen ze wel hun houding in het veld aanrekenen. En die van Janssen tijdens de laatste wedstrijd voor FC Twente stond me niet aan. Een sportman die zijn hoofd laat hangen. Je kunt het realistisch noemen, maar vooral ook zonde.

Sinds zijn gang naar Ajax gaat het niet zo goed. Afgelopen weekend tegen PSV kwam Janssen opnieuw niet uit de verf. Hij baalt er zelf van, dat zie je. Theo is ook wel klaar met het gezeur over zijn rol bij Ajax. `Ik ben nummer tien niet meer, ik sta nu in dienst van het elftal,´ zo reageerde hij.

En mijn mailbox? Die blijft leeg. Niet één mooie actie van voormalige Twentespelers  is er binnengekomen. Ze zijn stil die Amsterdammers. En om ze wakker te schudden stuur ik ze NU diezelfde link naar YouTube vol mooie acties van Theo Janssen. Want nu moet iedereen hem missen.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. aa westerink says:

    zolang Vertongen en Aldewereld de bal opeisen, staat Theo in dienst van het elftal.
Archief