Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Maikel Kieftenbeld

Geplaatst op 21 februari 2011 door   ·   1 Reactie

Ik zag Maikel Kieftenbeld een jaar of vier geleden voor het eerst spelen in Twello. De Dalfsenaar maakte toen deel uit van de A1 van GA Eagles en was afkomstig van de jeugdacademie FC Twente/Heracles Almelo. Maikel viel vooral op door zijn simpele manier van spelen en zijn hoge handelingssnelheid. Niet lopen met die bal of gekke trucjes, nee, één keer, hoogstens twee keer raken. Ook viel mij op dat hij al veel aan het coachen was. Een jaar later mocht hij, nog als A junior, meetrainen met de beloften in de voorbereiding. In Terwolde, waar ook de eerste selectie trainde, werd bij ons (de technische staf ) al snel duidelijk dat Maikel gewoon met het eerste moest meetrainen.

Maikel maakte in die voorbereiding grote stappen, was enorm leergierig en trainde keihard. Hij wilde slagen als profvoetballer dat zag je aan alles. Een heerlijk ventje, een winnaar zoals je ze niet vaak meer ziet. Of het nou om een partijtje voetvolley, vier tegen vier of een spelletje ganzenbord gaat, Maik wil winnen. Strijd leveren in de wedstrijd en op de training, keihard werken; het komt niet vanzelf aanwaaien. Een ventje naar mijn hart, waar veel spelers, met misschien wel meer talent, een groot voorbeeld aan kunnen nemen.

Zijn mentaliteit is, naast zijn inzicht, zijn grootste talent, maar ook zijn grootste valkuil. Hij wil namelijk altijd goed spelen,vaak aan de bal zijn en belangrijk zijn voor het team. En dat kan natuurlijk niet altijd, zelfs Messi kan dat niet.

Mooi aan hem is ook zijn nuchterheid en uitstraling. Wars van elke vorm van kapsones. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg . Je zal hem bijvoorbeeld nooit met zo’n grote koptelefoon, een muts of zo’n afzichtelijke nekkraag zien lopen. Hij komt het liefst op zijn fiets naar de training, het broodtrommeltje gevuld met brood met pindakaas.

Hij doet het op dit moment gewoon goed bij FC Groningen en dat is voor mij geen verrassing. Speelt op een positie (rechtsback) die hij absoluut niet ambieert, maar houdt zich staande tegen luxepaarden als Dzudzsak, Aissaidi of Chadli. Dat zegt genoeg, maar hij wil straks meer, dat weet ik zeker. Maik wil op  het middenveld spelen en nog belangrijker zijn voor Groningen. En ook dat gaat gebeuren, omdat hij die drive heeft, gewoon goed kan voetballen; niets zal hem tegenhouden. Maikel Kieftenbeld is de naam, voetballer om in de gaten te houden….

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Walter Waalderbos says:

    Door FC Twente laten lopen omdat men Wout Brama al had. Achteraf heeft iedereen gelijk maar dit was wel een flinke misser.
Archief