Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Muiters

Geplaatst op 15 augustus 2011 door   ·   2 Reacties

Beckum, het dorp in Twente gelegen tussen Haaksbergen en Hengelo -onder de rook van Hengevelde zeg maar- beleefde een druk weekend. Een weekend als zijnde onderdeel van de muiterweek: een week vol sportieve evenementen, gelardeerd met vooral veel muziek. En bier, vanzelfsprekend. Zo werd zaterdag de beroemde kauwgombalrally verreden. Veel motorisch geweld, gebaseerd op de beruchte Gumballrally en Cannonballrun. Maar daarvoor kwam ik niet naar Beckum. Volgend jaar misschien, om in de voetsporen van rapper Xzibit te treden (hij werd ooit in Amsterdam tijdens de rally opgepakt) en met de rally mee te doen. Je moet tenslotte altijd nieuwe ‘sportieve’ doelen stellen.

Ik kwam voor de zondag. Toen verruilden de stoere Beckumse mannen de auto’s voor een fiets, met zwembroek of sportschoenen. Op het programma na een nacht spreekwoordelijk ‘tanken’: de trio-triatlon. Nog wat wankel op de benen kwam ik samen met Simone Keuper (hardlopen) en Carlijn Jannink (zwemmen) , allen uit Hengevelde afkomstig, naar het nabijgelegen dorp om als enige damesteam aan de start te verschijnen. Tijdens het vierdaagse muziekfestival RockWerchter in België kwamen we op dit briljante idee dat op zo’n vroege zondagochtend ineens eens stuk minder lumineus leek. We keken naar de grote ruige Beckumse kerels en dronken nog maar weer een kop koffie.

De start was koud en nat. In Delden mocht Carlijn haar zwemkunsten tonen. En hoe. Terwijl de grote spierballen om haar heen spetterden, vloog zij gestroomlijnd door het water. Er is in haar een ware Marleen Veldhuis verloren gegaan. Als tweede mocht ik op de racefiets stappen. Vanuit Delden, over het Twentekanaal naar Beckum. In de verte doemt nummer 1 op. Maar waar blijft het peloton? Waar blijven die benen die dagelijks getraind worden in omstandigheden die op alles behalve een kantoorplek lijken? Tien keer om de Beckumse kerk. Gelukkig: nog altijd geen inhaalmanoeuvres.

Eindelijk mocht ik Simone aantikken.Strak van de spanning (of was het het bier uit Hengelo van de nacht daarvoor?) schoot ze weg. Met een soepele tred die verraad dat ze flink wat kilometers gevreten heeft. Vastbijten is aan haar wel besteed. En zo werd onze podiumplek tussen alle mannen veroverd. Voor het eerst in de geschiedenis van de Beckumse trio-triatlon stonden er drie dames op de planken. En dan ook nog uit Hengevelde. Wie zijn er nou muiters?

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Simone says:

    Super column! Was echt lachen, volgend jaar weer 😉

  2. Kristel says:

    Spannend was het zeker! Hulde aan jullie, dames!
Archief