Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Rokers

Geplaatst op 28 maart 2011 door   ·   3 Reacties

Lelystad 4 bestaat uit achttien mannen, waarvan er elf roken. Dat het slecht is voor de gezondheid, hoef ik ze, denk ik, niet te vertellen. Dat het ten koste gaat van de prestaties in het veld is ook duidelijk. Vaak zijn de meeste ploegmakkers (de rokers dus ) al vroeg in de tweede helft doodmoe. De niet-rokers compenseren dat dan wel door een stapje harder te lopen, daar ben je tenslotte een team voor.

Als er weer een nieuw jaar is aangebroken, zijn er regelmatig jongens die proberen te stoppen. Een goede zaak, ware het niet dat de heren strontchagrijnig worden en de kilootjes eraan vliegen. Dit betekent een nog tragere (handeling)snelheid en veel gele en rode kaarten door gemopper en te late tackles. Na een maand of twee zijn de goede voornemens van de karakterloze rokers weer in de prullenbak gegooid en paffen ze er weer vrolijk op los.

Hun goed recht, ze zijn oud en wijs genoeg, zou je denken.  Als we een wedstrijd hebben gespeeld, meestal afgesloten met een goed resultaat, is er niets fijner dan na afloop in de kleedkamer de partij met z’n allen te analyseren. Onder de douche of gewoon naast elkaar op de kleedkamerbank. Wat was jij goed vandaag, San? Teddy, wat speelde jij die gozer heerlijk tussen zijn benen door! Kickie, je was weer ouderwets op dreef hoor, lekker gespeeld man. En Sietz, je was een beetje ongelukkig, maar hard gewerkt. Ondanks die dramatische scheidsrechter hebben we gewoon weer drie puntjes, mannen!

Omdat het merendeel van het team buiten alweer aan hun sigaret staan te lurken, kunnen de niet-rokers de kleedkamer- en douchepraat vergeten. De derde helft in de kantine is dan een uitgelezen alternatief om samen de wedstrijd door te nemen. Onder het genot van een biertje, een borrel of een sportdrank.

Maar de niet-rokers zijn eerder in de kantine, omdat de rokers nog staan te douchen. En als we dan eindelijk samen aan onze stamtafel zitten, het bier rijkelijk begint te vloeien, de snacks worden aangerukt en de eerste voetbaldiscussies zich aandienen, is het alweer tijd voor een pafje. En niet één voor één, hé. Nee, elf man staan op, trekken het pakje sigaretten uit hun binnenzak en sprinten naar buiten. Weg voetbalpraat, weg gezelligheid. Roken, het is slecht voor de gezondheid, maar ook voor de chemie in het team. Roken, het moet niet alleen in sportkantines worden verboden, maar ook op sportparken!

Delen is sportief

Reacties (3)

  1. Geert Gort says:

    Michel heeft groot gelijk,ook ik rook ongewild mee door mensen die geen rekening met andere houden en maar dampen.Laat een pakje sigaretten maar 15,00 euro kosten wordt er hopenlijk niet meer gerookt.

  2. Dave de Rijk says:

    Groot gelijk heb je michel, ook ik mis steeds de lol in de kleedkamer, omdat de rest staat te paffen..

  3. Martin says:

    Maar ja Mies, aan de andere kant, had ik daardoor wel altijd meer frikandellen en ben ik geworden zoals ik nu ben. Ik kan beter gaan roken!
Archief