Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Waar is Jésus Manuel Corona Ruiz?

Geplaatst op 8 september 2014 door   ·   4 Reacties

Het lukte tot dusver nog niet goed met de vleugels van FC Twente. Waar nog niet zo lang geleden mannen als Eljero Elia, Marko Arnautovic, Bryan Ruiz, Nacer Chadli, Dusan Tadic en Quincy Promes schitterden vanwege hun fraaie en vaak ook lucratieve acties, proberen Youness Mohktar en Kasper Kusk in hun voetsporen te treden. Maar de beide mannen hebben nog niet kunnen overtuigen. Ze kunnen maar moeilijk hun man voorbij komen en als dat al eens lukt zeilt de voorzet over de aanvallers heen. Om moedeloos van te worden, las menigeen op het gezicht van spits Luc Castaignos c.s.. Alfred Schreuder zag het, zijn batterij aan assistenten zag het en Joop vanaf de tribune natuurlijk ook. Op de valreep kon Ryo Miyaichi gehuurd worden van Arsenal. Hij kan op beide vleugels spelen, maar heeft driekwart van het afgelopen seizoen stil gezeten wegens blessures. De fans van de voormalige kampioen kijken nog even de kat uit de boom, voor ze hun tevredenheid tonen over deze huurling. Maar goed, een signaal naar de huidige vleugelspelers is het wel.

De komst van Ryo is ook nog een ander teken. Want de club is ook nog altijd in het bezit van Jésus Manuel Corona Ruiz. Waar is deze technisch begaafde Mexicaan gebleven? Veel fans – en ik ook – willen hem wel weer eens zien. Na een jaar acclimatiseren moet deze grote aankoop van een jaar geleden toch eindelijk wel eens een keer klaar zijn voor het eerste elftal. Nee dus, de club deed een amechtige poging om Jésus Manuel Corona Ruiz te verhuren aan Barcelona B, een actie die opmerkelijk genoemd mag worden. FC Twente zit kennelijk met de Mexicaan in de maag en dat is bijzonder. Vorig jaar nog werden de fans gek gemaakt met zijn eventuele komst. Wekenlang gingen de geruchten door het land. Hij komt wel, hij komt niet, hij komt vrijwel zeker, hij is te duur, hij komt toch. Een Twentse suikeroom leende de club vier miljoen euro’s en de feestelijke presentatie was daar. De man met de fraaie naam scoorde ook nog eens een fraaie goal in zijn eerste wedstrijd toen hij op 29 september tegen FC Groningen met een subtiele boogbal de 5-0 realiseerde. De show kon beginnen, weer was de club erin geslaagd een groot talent voor de vleugel aan te trekken.

Niet dus. Jésus Manuel Corona Ruiz kwam met overgewicht terug uit Mexico, hij komt af en toe te laat op de training, kortom hij moet eerst een betere discipline aan de dag leggen. Dat schijnt het verhaal te zijn, wat in de wandelgangen rondzingt. Ik moest aan Romario denken. Die kwam ook wel eens te laat. Latijns-Amerikanen hè. Die zijn anders opgevoed, hebben andere mores. Moet je daar als trainer niet een beetje mee om kunnen gaan, zoals Hiddink destijds deed met de Braziliaan? Te zwaar is te zwaar, te laat is te laat. Ik weet het. Je moet voorbeelden stellen op de training. Maar toch. Praat eens met hem. Probeer hem te doorgronden. Hij zal toch intussen wel wat Nederlands verstaan. Of Engels. Ik hoorde van spelers van Jong Twente hoe goed Jésus Manuel Corona Ruiz is. Hoe technisch, hoe snel en vaardig. Ze kijken best een beetje tegen hem op.

Ik zou dus tegen Alfred Schreuder en zijn kompanen willen zeggen. Stel hem op, laat hem zien aan de mensen, misschien krijgt hij de geest, misschien krijgt hij ineens weer vleugels. Hij moet toch wel beter zijn dan de jongens die nu aan de buitenkant lopen. Een voetballer van vier miljoen euro, dat moet toch wel een goeie zijn, waarom koop je hem anders?

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. wim bruins says:

  Dat is mijn vraag ook. Hij zal er best wel wat van kunnen. Misschien is het niet de gemakkelijkste jongen, maar daar moet een toptrainer mee oom kunnen gaan.

 2. Jeroen says:

  Welke idiote suikeroom hebben ze bij Twente zo gek gekregen om € 4 miljoen in deze club en speler te stoppen! Want ook toen stond de club er al niet best voor. Feit is wel dat de persoon zijn geld nu kwijt is. Maar als hij/zij er zo ruimhartig mee omgaat,enkel en alleen om Twente in de vaart der volkeren mee te laten doen, dan heb ik er ook geen beklag mee.

 3. Geurt says:

  Corona is betaald uit de tuk van een Twente-kopstuk. Diegene ziet zijn investering naar de verdoemenis geholpen worden door herr doctor S., de hansworst, die niet met afwijkend gedrag kan omgaan. Twente echter zweert bij eenheidsworsten en die zitten niet in het assortiment van de bewuste investeerder.

 4. Jeroen says:

  Maar blijkbaar zitten er naast mijnheer S nog drie hansworsten op de bank. Wat is dan de toegevoegde waarde van deze heren? De Mexicaan vindt het wel goed zo, vult zijn zakken voor een vorstelijk salaris en na 2 of 3 jaar loopt hij gratis de poort uit en hoeft hij, terug in zijn land, nooit meer te werken.
Archief