Maandag 20 mei 2024
Twentesport

Wijsneus

Geplaatst op 17 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

Het was een hele leuke wedstrijd om naar te kijken, Ajax – AZ. Er zat van alles in, goed voetbal, spanning , minder voetbal, aardige goals, scheidsrechter Björn Kuipers die wel heel gemakkelijk die penalty gaf en helaas Bryan Roy.

Roy was vroeger een hele goede linksbuiten en is volgens mij nu jeugdtrainer bij Ajax, al weet ik dat niet zeker. Wat ik wel zeker weet is dat hij samen met Arnold Bruggink de wedstrijd Ajax – AZ voor Eerdivisie Live moest analyseren.

Arnold doet het heel aardig en zegt zinnige dingen. Maar Bryan?  Vroeger als voetballer was Roy al een beetje een wijs en pedant mannetje , maar oké, hij kon heel  aardig voetballen. Als analist is hij nog een graadje wijzer, sterker nog: een regelrechte ergernis.
‘Wij gaan AZ slachten, wij zijn veel beter, wij krijgen nog zeker tien kansen als wij de goede keuzes maken’. Hij had het maar over wij,  over zijn Ajax en als Arnold weer wat zinnigs zei, keek hij met een blik naar de Tukker van ‘wat lul je nou’ .
Hoe kan Eredivisie Live iemand een wedstrijd van Ajax laten analyseren van Ajax als hij – bij wijze van spreken – zijn Ajax-shirt nog aan heeft ? Denk dat wijsneusje Roy bij de doelpunten van zijn Ajax in de studio is opgesprongen, een lange neus naar Bruggink heeft getrokken en ‘Op een slof en een oude voetbalschoen’ heeft aangeheven.

De wedstrijd was leuk, maar Roy verpestte het met zij ‘gewij’.  Conclusie voor mij is in ieder geval duidelijk:  als Bryan in de studio zit, zet ik Eredivisie Live eraf…

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Richard Lubach says:

    Mooi gesproken Michel,die Roy denkt inderdaad dat hij de wijsheid in pacht heeft.
Archief