Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Geen sportverkiezingen in Hengelo; mijn klomp brak in tweeën

Geplaatst op 13 januari 2011 door   ·   2 Reacties
13 januari 2011
Hengelo, de tweede stad van Twente, houdt geen sportverkiezingen over 2010. Er zijn te weinig gegadigden, te weinig kandidaten, zoiets. Er is geen representatieve keuze, meldde het krantenbericht namens de dienstdoende ambtenaar. Vaag motief. Haast elk jaar – ik was ook regelmatig bij de uitreiking – vraag je je af wie in Hengelo in de keuzecommissie zit, wie het comité vormen dat de genomineerden benoemt. Ze weten blijkbaar niet welke Hengeloërs in de top van de topsport hun slag slaan, prijzen gewonnen hebben.
Deze keer zijn er nauwelijks gegadigden, had de dienstdoende ambtenaar dus verkondigd. Mijn klomp brak.

Je hoeft als volger van de topsport geen tien seconden na te denken of je hebt er al een stuk of vijf. Ik noem er in de gauwigheid een paar.

Voor de titel Sportvrouw van het Jaar: 
Jorien Voorhuis: deed zeer verdienstelijk mee aan de Olympische Spelen, zevende op de Europese en zesde op de wereldkampioenschappen schaatsen, tweede op het NK);
Merle van Benthem (bmx’er die in Zuid-Afrika wereldkampioen werd bij de junioren, ik zeg wereldkampioen. Ze werd al uitgeroepen tot het grootste talent van Overijssel en kreeg eveneens afgelopen jaar de ROC Sportprijs waarvoor ze overigens ook nu weer genomineerd is).

Sportman van het jaar:
Sander Boschker, woont alweer heel wat jaren in Hengelo. Tweede op het WK, landskampioen met FC Twente, recordhouder bij deze club. (Rotterdam begreep het beter, daar werd Gio van Bronckhorst sportman van het jaar).  
Michel Steggink, rasechte Hengeloër, beëindigde dit jaar zijn loopbaan als voetballer. Is zeven keer kampioen geweest in de hoofdklasse. Hoger kan een amateurvoetballer niet. Bij HSC’21 werd hij vijf keer kampioen en bij HHC twee keer. Uniek!

Talent van het Jaar:
Ik noem er twee, maar er zijn veel meer kandidaten. Dat weet ik zeker. Zander Evenberg werd Nederlands judokampioen bij de jeugd tot 17 jaar. Softbalster Lynn Dollekamp won de Europa Cup 1 met Tex Town Tigers en speelt in Jong Oranje. Kenners zeggen unaniem: ‘Dat wordt er een.’

Team van het Jaar
: Achilles’12 (promotie naar de eerste klasse), FC Twente zou je ook kunnen nomineren, zetelt voor een groot deel in Hengelo.

Persprijs
: Uiteraard Joop Munsterman. De landstitel van FC Twente is voor een groot deel het gevolg van zijn ideeën, opzet, doordouwen, eigenwijzig- en slimheid. Hij legde het fundament onder de titel. Daarom.

Is dit een mooi rijtje of niet? Ik zeg al, er zijn meer gegadigden. Ik bedacht deze namen al tussen de soep en de aardappels door, maar als je even nadenkt en rond vraagt, heb je zo een hele waslijst. 
De ambtenaar die zegt dat hij/zij geen gegadigden heeft weten te vinden,  ging er niet op uit, raadpleegde geen kenners (vaak zijn dat sportjournalisten), wachtte af of er een aanmelding kwam, was niet creatief, weet de weg niet in topsportland, is waarschijnlijk erg lui.
Ja, hij/zij mag me bellen. Trek er graag een paar uur voor uit. Ere wie ere toekomt, daarom. En omdat het goed is voor de continuïteit van de topsport. Goed voorbeeld doet goed volgen, weet je wel.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Sportfreak says:

    Advies aan Hengelo: ga eens bij de buren in Oldenzaal informeren hoe ze het daar al ruim 20 jaar organiseren met in iedere rubriek 8-10 gegadigden. Inderdaad niet zitten afwachten.

  2. FcT-Enschede says:

    Lol wat een mafkezen in hengelo daar. De Fc Is en blijft van Enschede hoor:) ondanks dat enorme ‘traningscomplex’ aan de rand van hengelo;.
Archief