Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Tenniglo tweede in Enkhuizen; mooie koersen in Almelo

Geplaatst op 28 april 2016 door   ·   Geen reacties

Ijsseldelta 2016ALMELO/ENKHUIZEN – Terwijl in Almelo een jaarlijkse Koningsdagronde voor de 64ste keer werd verreden, werd in Enkhuizen de wielrenster Moniek Tenniglo uit Albergen tweede in de vrouwenkoers op de boorden van het IJsselmeer achter Vera Koedooder uit Apeldoorn. In de Ronde van Beilen passeerde Robin Lowik uit Vriezenveen als zesde de finishlijn.

Op wielerpark De Sumpel te Almelo kwamen bijna tweehonderd renners verdeeld over drie wedstrijden aan de start.

Bij de nieuwelingen (16-17 jaar) was de winst voor Max Croonen uit Diepenveen die de spurt van de eerste groep won voor de Drentse renner Adne Koster en de Zwaluwen-renner Rick Pluimers uit Enter op plek drie, Lars Boven uit Reutum op plek vier en Lars Loohuis uit Harbrinkhoek op de vijfde stek.

Er was een Duitse overwinning bij de masters 40+. Jorg Grunefeld (Bonn) ging met de zegepraal aan de haal voor Patrick Grunder en Nils ten Brinke.

Het sluitstuk, een combi-wedstrijd van junioren en amateurs, zorgde voor een zeer levendige koers. Een kopgroep van vijf man pakte voorsprong en dubbelde bijna het peloton. In de finale maakte Joost Arentsen goed gebruik van de afwachtende houding van zijn mede vluchtkompanen. Hij soleerde naar de overwinning. Jop Wensink (Bredevoort) werde tweede en Pim van den Berg werd derde. Junior Thijs Wolsink werd vijfde.

FOTO:Moniek Tenniglo (Sportfoto.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief