Donderdag 9 mei 2024

Promotie voor vrouwenteam van EHV na zege op Venlo

Geplaatst op 29 mei 2016 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van de hockeyclub EHV hebben vandaag in de zesde en laatste wedstrijd van de play-offs voor promotie naar de overgangsklasse hun doel bereikt dankzij een 2-1 zege op Venlo. De eerste serie ging in een best of three verloren tegen Helmond, maar in de herkansing pakten de Enschedeërs hun reddingsboei.

Vorige week wonnen ze hun thuiswedstrijd met 2-1, waarna ze zaterdag relatief kansloos onderuit gingen in Limburg. Al na drie minuten stonden ze met 2-0 achter, waarna het een vrijwel kansloze missie was. Weliswaar kregen ze een kwartier voor tijd nog een strafbal mee, maar toen de oudere scheidsrechter zijn jongere collega schaamteloos corrigeerde, was de schade niet meer te herstellen: eindstand 3-0.

Door deze nederlaag moesten de EHV-vrouwen vanmiddag binnen elf dagen voor de zesde keer aan de bak, terwijl Venlo in de play offs slechts twee wedstrijden achter de rug had. Het verschil was niet te merken en gesterkt door het talrijk opgekomen publiek trok het jonge EHV enthousiast ten strijde. Het kreeg een tegenvaller toen Venlo in de achtste minuut de 0-1 scoorde, maar twee minuten later stond het alweer 1-1. De tweede helft werd een regelrechte thriller, die een kwartier voor tijd een happy end kreeg (2-1), waarna aan de Geesinkweg het dak er af ging en het nog lang onrustig bleef.

Na negen jaar is EHV met het eerste vrouwenteam weer vertegenwoordigd op het een na hoogste niveau van Nederland en dat is voor trainer-coach Antoinet Wildeboer een geweldige ervaring: ‘Ongelofelijk wat de dames hebben gepresteerd. Na zoveel tegenslagen, een zesde wedstrijd in elf dagen, en dan deze prestatie op de mat leggen, daar kan ik als coach alleen maar heel erg trots op zijn. Je voelde aan alles dat vandaag onze dag was. De koppies stonden scherp, en we wilden met z’n allen de wedstrijd van gisteren rechtzetten. Deze promotie is een overwinning van het collectief. Met zo’n jonge ploeg dit resultaat behalen is fantastisch en geeft heel veel vertrouwen voor komend jaar.’

EHV-Venlo, scoreverloop: 8e minuut Kulaleen 0-1; 10e minuut Koopman 1-1; 55e minuut Van der Zande 2-1.