Explosieve sprint na machtige ‘vlucht’ Havik in Rijssen | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

Explosieve sprint na machtige ‘vlucht’ Havik in Rijssen

Geplaatst op 12 mei 2018 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Met overmacht heeft Piotr Havik de 66-ste editie van de Ronde van Overijssel gewonnen. Het 23-jarige krachtmens uit het Westland demarreerde in de finale, kreeg in de slotkilometer toch nog gezelschap van een ambitieuze Britse coureur Harry Tanfield, die hem leek af te troeven in de finale, maar op zijn beurt erop en erover ging, en met een half wiel verschil als eerste de meet passeerde.

Als derde eindigde ging – als winnaar van de rest van de kopgroep – Max Kanter over de finish die dit jaar voor het eerst op het Hogepad lag. Opvallend was dat de het opleidingshuis van Roompot vier renners in die kopgroep had, maar volkomen faalde, want de finesse ontbeerde deze overtalsituatie met beleid en tactiek uit te spelen.

Na de klinkers van Vriezenveen
Het duurde in deze editie van Overijssels Mooiste lang voor er renners waren die ruimte kregen. Na de klinkerstroken bij Vriezenveen, na ruim de helft van de wedstrijd, slaagden veertien renners erin weg te komen. De meeste ploegen waren vertegenwoordigd. Bijna vijf minuten bedroeg hun maximale voorsprong, maar uiteindelijk kwam het peloton in de finale toch weer dichterbij. Enkele renners konden met een manmoedige poging bij de voorste groep komen.

Macht en kracht
Havik wist voor het ingaan van de laatste omloop te ontsnappen uit de kopgroep en met groot vertoon van macht en kracht ook nog eens weg te blijven. Tanfield waagde de sprong en sloot toch aan bij Havik, maar werd in de ultieme sprint alsnog verslagen.

Cees Bol (SEG Racing) is na drie wedstrijden de leider in de Holland Cup, waartoe ook de Ronde van Overijssel behoort.


FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief