Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Botic naar de top

Geplaatst op 22 januari 2023 door   ·   Geen reacties

Het was aan de ene kant jammer dat Tallon Griekspoor en Botic van der Zandschulp eerder dez week in Australië tegen elkaar kwamen te staan, want dat betekende dat een van de twee tennissers van Neerlands bloed uit de Australien Open zou worden geslagen.

Al kun natuurlijk ook zeggen dat het de garantie  is dat een van beiden doorgaat naar de volgende ronde van het prestigieuze tennistoernooi in het Rod Laver-stadion, vernoemd naar de legendarische speler van ooit, die ondertussen halverwege de tachtig is.

Je kunt ook zeggen dat één van de twee in elk geval doorgaat. Laren we het positief duiden.

En dat bleek afgelopen week Griekspoor  te  zijn. En die mocht het deze week opnemen tegen een van de grootsten van zijn tijd: Stéfanos Tsitsipás. En dat was het eindstation voor het Nederlandse treintje.

Wat staat de liefhebber nu nog te wachten?

Laten we zeggen at Novak Djokovic zou moeten zijn, de gigant die aan het einde van zijn fabuleuze carrière in alle opzichten ongenaakbaar mag worden genoemd.

Hij weet  dat zijn lijf en leden het toptennis steeds meer in de weg gaan staan, of andersom, maar in het licht van de mogelijkheid  een tiende  grand slam-titel te pakken, wat een unicum zou zijn, zal  de oude keizer waanzinnig gemotiveerd zijn .

Naar de top met hem.

Scipio

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief