Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Internationale opkomst Griekspoor

Geplaatst op 6 augustus 2023 door   ·   Geen reacties

Wie in Nederland van tennis houdt, houdt ook van Tallon Griekspoor. De vraag is hoe ver hij in het mondiale circuit kan komen. Het lijkt erop hij het inzicht heeft de spreekwoordelijke ranglijst  te bestormen, binnen enkele jaren, wan brille en klasse genoeg.

Vanavond kan hij, ondertussen als nummer 37 van de wereld, een ferme stap zetten, want Griekspoor speelt dan een finale in een ATP-Tour. Dat  kreeg  hij voor mekaar door in Washington de finale te bereiken ten koste van Taylor Fritz. Weer een kans op sensatie.

Dat zat er echter vannacht echter niet in,  want de Griekspoor moest zijn meerdere erkennen in Daniel Evans, want de Brit won de wedstrijd vrij eenvoudig. In twee sets was het al gedaan: 7-5 en 6-3. In het begin kon hij nog aardig aanhaken, tot het vuur bezit nam van de energie.

Griekspoor reageerde vrij nuchter. ‘ Het was voor mij de eerste keer in Washington, en dan de finale halen. Niet slecht, toch?’ Dat klopt als een bus. En bovendien kan niet genoeg worden benadrukt dat het zijn debuut was in een toernooi van dit kaliber. De belofte blijft.

Scipio

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief