Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Medvedev in Rotterdam

Geplaatst op 19 februari 2023 door   ·   Geen reacties

Daniil Medvedev is dezer dagen ‘the man to meet’ in het ABN Open-tennistoernooi. Hij geniet zelf ook  in de Maasstad en was ook duidelijk in zijn hum, want  de sfeer bevalt hem zeer. Hij speelt vandaag de finale tegen Jannik Sinner, die van de week in de halve finale tijdens een reclame-voor-het-tennis-partij de opmars van Tallon Griekspoor stopte.

Als nummer elf op de lijst van beste spelers wil de Rus wil graag weer bij de best tien van de wereld gaan behoren dat kan hij bereiken door vanmiddag  in Rotterdam in de halve finale van de vijftigste editie heer en meester  te zijn in de partij tegen Grigor Dimitrov: 6-1, 6-2.

Medvedev is vriendelijker en toegankelijker dan ooit. Meer ontspannen. Zo ongeveer alles bereikt. Hij is in Rotterdam een gevierde held, alleen al vanwege zijn palmares.  Het meedoen is voor getalenteerde jonge Nederlandse tennissers de moeite waard. De open mind is hartverwarmend.

Mevedev op zijn beurt vindt de sfeer in Rotterdam zo mooi dat hij er daarom alleen al graag komt. En is wel zo serieus dat hij dan ook wil winnen, met want titels blijven geweldig en hij geeft niks weg, laat staan cadeau, dus ook vandaag niet in het derde toernooi van het jaar.

De vraag is wanneer een   Nederlandse tennisser in Rotterdam/Ahoy weer een zegeviert. De troeven Botic van der Zandschulp en Tim van Rijthoven moeten toch eens zien hoe op dit niveau mee te doen om de prijzen.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief