Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Korte comeback Hamilton

Geplaatst op 23 juli 2023 door   ·   Geen reacties

Louis Hamilton leek terug te in de voorste gelederen het Formule I-circus. Hij startte vandaag in Hongarije op de nummer 1-positie, vanwege zijn F1-kwalificatie  op de eerste rang in Hongarije, wat betekende dat de Brit op de Hungaroring vanaf pole-position vertrok. Het was de terugkeer op die plek van Hamilton, met Verstappen er meteen achter. Dat beloofde een boeiende middag, om meerdere redenen.

Hamilton was jarenlang de koning van de Formule I, maar ook  koningen kunnen stuivertje wisselen. We gingen er met een paar liefhebbers voor zitten. Eindelijk weer spanning en sensatie in de eredivisie van het racen in een krachtvoerauto.

Al snel bleek dat er geen spektakel zou plaatsvinden, laat staan een aflossing van de de wacht. Hamilton  op pole-position was dan al lang niet vertoond, maar al snel was duidelijk dat de oude meester  de rangorde van een paar jaar geleden, toen hij bijna elke race won, de orde alles behalve  wist te herstellen.

Ouderwets spannend werd het niet. Totaal niet zelfs. Verstappen pakte meteen de kop en schreef eenvoudig de Grand Prix van Hongarije op zijn naam, Lando Norris finishte als tweede, Sergio Pérez pakte het brons. Hamilton kwam niet eens op het podium in Boedapest.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief