Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Met de Ford naar Televisietoren

Geplaatst op 5 februari 2023 door   ·   Geen reacties

Als ik een nieuwe auto koop is dat nieuws voor  mijn grootvader, vader en zoon die alle drie Gerrit heten. Ze komen even kijken om  de auto te inspecteren, stellen wat vragen over power, strips, vermogen, noviteiten en iets met een schakelkast en het dashboarddesign.

De portee van veel  van hun opmerkingen ontgaat me. Ik heb elke auto gekocht bij de garage-met-dealerbedrijf, waar ik  al jaren kom voor als er weer een nieuwe wagen moet komen.

Hoe anders  gaat dat als Max Verstappen een nieuwe auto onder de kont krijgt, een nieuwe Redbull, waar onze wereldkampioen nu al jaren mee scheurt op de circuits de deel uitmaken van het Formule I-circus. Ik heb begrepen dat er sprake is van samenwerking met Ford.

Wel iets anders dan  de Ford Taunus waarin mijn vader mijn broers en mij meenam.

Red Bull heeft de nieuwe wagen (dat zegt mijn vader ook als hij een nieuwe auto koopt: dat hij een wagen heeft gekocht.  Vroeger gingen we met het gezin inde wagen wel eens toeren, meestal naar de Televisietoren in Markelo, wat toen nog een hele onderneming was. Soms, als vader en moeder ‘goed te pas waren en wij ons gedroegen ging het zelfs wel eens op naar de Julianatoren.

Verstappen rijdt, zo las ik, het komende Formule I-seizoen in de RB19. Dat is andere koek gepresenteerd en bevestigt dat de renstal gaat samen werken met Ford. Red Bull  is nog een aantal jaren aan Honda gebonden. Leve de Ford, zullen  mijn vader en zoon zeggen. Laat het nieuwe Formule I-seizoen maar beginnen.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief