Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Jaaroverzichten

Geplaatst op 30 december 2022 door   ·   Geen reacties

De meest zinloze week van het hele jaar is de week tussen Kerst en Nieuwjaar.  Nog maar net bekomen van alle carpaccio ’s, rollades, ossenhaas, Cóte de boeuf en ijstaarten en het gevoel van ‘had ik het toch maar niet gedaan’ krijgt de overhand. Het te veel van het ene en het teveel van het andere maakt een terugblik op een periode waar Skyradio zich zo op voor laat staan Kerst is een feest tot een periode van schuldgevoel.  Waren de achterliggende maanden een strijd van voor en achter de weegschaal, deze week is alles weer zoals het was. We maken onszelf wijs dat het om de sfeer gaat. Dus dan mag het?

Dan die artiesten, die zich zo druk hebben gemaakt om iets speciaals voor de Kerst in te zingen om de Kerstsfeer te verhogen, hebben weer een aardig bedrag op hun rekening kunnen bijschrijven. Wham met de erfgenamen van George Michael (was van hem niet vorig jaar een sublieme expositie van een deel van zijn kunstcollectie te zien bij Museum No Hero!) kunnen ook dit jaar, vanwege het aantal Kerstsongs dat werd gestreamd, een kleine twee miljoen euro bij geschreven, netto!! De koploper daarin is Mariah Carey die dit jaar met haar Kersthit een kleine drie miljoen kan bijschrijven. Dan te bedenken dat zij bij een van haar laatste optredens werd uitgefloten vanwege het valse geluid dat uit haar kleine keeltje kwam. Ach, dan maakt de laatste bankbijschrijving wel heel veel goed.

Onze darmflora heeft nog niet eens het overtollige van de Kerst kunnen verwerken of nu worden onze verstandelijke  vermogens onder zware druk gezet. De jaaroverzichten ‘2022 op TV’. Dinsdagavond werd dit type van ondraaglijk leed afgetrapt door RTL4. Deze zender moet toch ook de onder contract staande presentatoren laten werken voor hun florissante toelages.

Daar is dan Tijl Blokland – presentator van het perfecte plaatje- en een zekere Luuk Ikink, geboren in Oldenzaal  -zelfs daarmee lukt het om in het Hilversumse onderdak te vinden- starten met een quiz met als kern: wie heeft het meest tv gekeken en wie heeft daarvan het meest onthouden. Is er aan het eind van dat programma een telefoonnummer in beeld voor psychologische bijstand?

En dan gelijktijdig ‘de quiz van het jaar’ op SBS6. Geef mij dan toch maar één persconferentie van Louis van Gaal, dan heb ik voldoende lust en leed gezien van het afgelopen jaar.

Gerard Kokhuis

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief