Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

Update

Geplaatst op 6 januari 2023 door   ·   Geen reacties

De jaarcijfers van de diverse winkelketens komen stap voor stap binnen. Meestal met een entree dat de kosten van de inkoop sterk zijn gestegen, evenals de kosten van energie. En als het dan toch een klaagzang is, het personeelsgebrek moet leiden tot een andere strategie. Het gevoel van medelijden lijkt de overhand te krijgen voor dit type ondernemingen. Of is het een opstapje om de winstpercentages minder ‘winst’ te laten lijken tegenover de doelgroep die noodgedwongen enkel op de aanbiedingen af komt? De eerste grootgrutter was de ‘Gele Olifant’ die met een winstpercentage van ruim  drie-en-half procent de rij opende met een omzet van net boven de tien miljard.

De sponsor van diverse sportploegen ‘Ome’ Frits van Eerd, de inmiddels tijdelijk teruggetreden baas van de gele winkelketen, kijkt nu vanuit een klein raampje, vanuit een gesloten afdeling toe hoe het is gegaan. Tsja, als je een niet te verklaren bedrag van ruim een ton aan cash thuis hebt liggen, vraagt iedereen zich af hoe werkt dat bij de kassa’s in die winkelketen? Inmiddels is zijn liefde , de motorsport, de dupe van zijn drang om ook in de sport er bij te horen terzijde geschoven.  De motorsport is per ingang van 1 januari van dit nieuwe jaar van de ‘klantenlijst’ geschrapt. De gelijknamige wielerploeg en schaatsploegen kunnen nog rustig hun vitaminedrankjes in de ‘Gele Olifant’ kopen. Hetzelfde geldt voor Max Verstappen. Alleen zal hij vriendje Frits enkel een nieuwsjaarkaartje kunnen sturen.

Het nieuwe jaar is toch altijd een grens om het oude achter te laten en het nieuwe te omarmen? Wat kan er dan zoal nieuw zijn? Welke talkshows zijn er, welke zijn in een vernieuwd jasje gestoken? Er was een heel, heel lang geleden een Johnny de Mol.

Op bijna primetime kreeg hij zijn nieuwe talkshow. Als logo een interpretatie van zijn tattoos / HLF8. Het logo in het geel…. Het zal toch niet toevallig een sluiponderneming zijn van oom Frits? Maar de presentatie, waarvan Johnny de Mol de eerste was, werd overgenomen door Leonie ter Braak en Héléne Hendriks. Bij haar is de presentatie verfrissend en altijd gelardeerd met enkele sportonderwerpen. Maar nu Sam Hagens -van oorsprong een politiekverslaggever- deze week als gespreksleider is aangetreden, heeft het een niveau van een keukentafelgesprek. Laat hem een maand op een crossmotor in het openveld rijden. Daar wordt hij een echte kerel van. Suikeroom Frits heeft er nog genoeg staan.

Gerard Kokhuis

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief