Woensdag 8 mei 2024

EHV-teams winnen allebei, Bully-mannen doen plicht

Geplaatst op 8 april 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De hockeyteams van EHV hebben buiten Enschede goede zaken gedaan. De vrouwen wonnen bij de directe concurrent GHBS in Groningen met maar liefst 6-0, de heren waren bij QZ in Nijmegen met 5-2 duidelijk de meerderen.Twee keer Stijn Adolfsen en verder Luuk Timmerman, Luc Albers en Milton Roseval scoorden voor de Enschedeërs.

Voor de vrouwen van EHV, die bij de rust al met 5-0 voor stonden, breekt nu een cruciale fase in de competitie aan. Eerst krijgen ze koploper GCHC thuis en na twee weken krokuspauze gaan ze naar Beuningen, de nummer twee die Bully gisteren met 3-1 versloeg. Het gaat om een plek in de play offs voor promotie en het jonge team van trainer-coach Thiemo Bruning neemt als outsider plaats in de race achter de eerste twee pole positions.

Winst en verlies Almelo
De vrouwen van Almelo hadden geen kind aan Barneveld, de nummer laatst op de ranglijst. Het werd uiteindelijk 5-0. Uit een strafcorner door Fleur Gwinner werd de ruststand 1-0. De voorsprong liep na de pauze op door doelpunten van Sam Gierveld, twee keer Merle Bente en Merel Smink . De vrouwen van Almelo kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Dat geldt bepaald niet voor de mannen, die met 3-2 verloren bij Fletiomare in Vleuten. Trainer-coach Alexander Enzerink had het na afloop laten knetteren in de kleedkamer: ‘We waren totaal niet bij de les. In de eerste helft lukte het nog om de fouten van Fletiomare af te straffen, maar na rust zakten we volledig door de ondergrens.’ Dat werd alleen maar erger toen Luuk Meijer, belangrijk in de opbouw, tien minuten voor tijd met een bal op de neus kreeg en heftig bloedend naar de kant moest.

Werk aan winkel Bully-mannen
De mannen van Bully wonnen eenvoudig met 0-4 bij Zeewolde, waarmee veel, zo niet alles over deze wedstrijd gezegd is. Trainer-coach Vincent Steggink was ondanks de ruime winst niet tevreden: ‘De nul houden, niet tegen kaarten aanlopen, een zakelijke overwinning boeken, dat was vooraf de opdracht. Met een zege heeft het team in die zin gedaan wat werd gevraagd, maar het had efficiënter en beter gemoeten.’ Bully zocht volgens hem te veel de duels, omdat het kon, en maar op enkele momenten werd Zeewolde echt weggespeeld. ‘Hier is werk aan de winkel als we volgende week voor eigen publiek tegen Deventer beter willen spelen.’ Ralf Peters was met drie goals de grote man, Eloy van der Linde bepaalde de ruststand op 0-3.