Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Jorien

Geplaatst op 1 januari 2019 door   ·   Geen reacties

Nadat ik jou persoonlijk op de eerste dag van het nieuwe jaar 365 dagen geluk heb gewenst en vanzelfsprekend een boeiend sportjaar, kijk ik nog één keer naar 2018. De top10 of top5 lijstjes die de collega’s van allerlei kranten en andere media hadden gefabriceerd waren allemaal prima. Je kon wat aan te merken hebben, omdat elke vergelijking – of het nou om de beste politicus van 2018 ging of om de sportman/ -vrouw/ voetballer van het jaar – mank gaat, de argumenten om B op de eerste plaats te zetten en K op de tweede waren bijna steeds goed te verdedigen.

Eén uitzondering. Bij de verkiezing van dé sportvrouw van 2018 van ons land kreeg Suzanne Schulting de eer in de schoot geworpen. Ze werd Olympisch kampioene shorttrack op de 1000 meter. Dat was een fantastische hoofdprijs. Je ziet haar nog weer rondspringen door het schaatsstadion van Peyongchang of juichend voor de camera staan. Uniek was haar medaille zeker. Onverwacht ook. En ze had geen pech dat een paar kanshebbers onderuit gleden in hun ultieme drang naar een Olympische plak.

Suzanne kreeg daardoor de titel Sportvrouw van het Jaar opgespeld. Dat zij zo, er is niets meer aan te veranderen. Maat ik vind dat Jorien ter Mors (foto) die onderscheiding had moeten hebben. Ze was wel een van de officiële kandidaten, echter de meeste stemmen gingen naar Suzanne.
Jorien werd namelijk ook Olympisch kampioen (op de 1000 meter langebaan) en verder ze won als eerste atleet ook nog een medaille in een andere discipline (shorttrack), ze werd drie keer Nederlands kampioen op een individuele afstand langebaan (500, 1000 en 1500 meter) en ook nog werd ze wereldkampioen sprint. Ik herhaal wereldkampioen. Vandaar dus.

Laten we haar sowieso uitroepen tot Twentse sportvrouw van 2018. Sanne Wevers, de handbalsters van DSVD, Maret Grothues, Martine Smeets, de volleybalsters van Apollo, Joy Beune en niet te vergeten de fantastische Kirsten Wild krijgen een eervolle nominatie, maar zeker weten was Jorien de beste Twentse sportvrouw van 2018 (en eigenlijk van het hele land)

En nu op naar 2019. Veel eerste plaatsen voor Sanne, Maret, Joy, Jeffrey Hoogland en al die andere Twentse topsporters, de FC terug in de eredivisie, Heracles Europa in, de beker voor de FC vrouwen en een glanzende rentree van Jorien. Daar moet het op an. Veel geluk allemaal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief