Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

Alles kan opeens in Formule I

Geplaatst op 31 juli 2022 door   ·   Geen reacties

Je kunt veel zeggen over het snelheidscircus dat de Formule I heet, maar saai is het dit seizoen niet. Alles is voorstelbaar aan de vooravond van de race die vanmidag in Hongarije wordt gereden. De grote jongens van dit seizoen zijn Verstappen en LeClerc, maar die gaan ook fouten maken. Het overzicht is weg, alles is mogelijk. Dat maakt het spannend en vooral onvoorspelbaar.

Het geeft een extra kick voor coureurs, ploegen en volgers. Verstappen die op de tiende plek start, dat is ongekend. Meer wil je niet als onafhankelijk toechouwer.

En dan stopt er dit jaar ook een nog grotere coureur, want Sebastian Vettel zet er een punt achter na vijftien jaar op het hoogste niveau te hebben geraced. De sympathieke Duitser zegevierde in 53 Grand Prix-races, waarbij hij zijn grootste successen boekte bij het Redbull-team waar nu Verstappen  de onbetwiste  leider is. Met de Duitser neemt een legende afscheid. Hij werd vier keer wereldkampioen.

Vettel was is – overdrachtelijk – de grote voorman van Verstappen geweest.  Zijn eerste overwinning was twaalf jaar geleden. Een handelsmerk was van de Duitser was het triomfantelijk vingertje als hij weer eens als eerste was geëindigd. Vettel is dé opvolger van zijn grote idool Michael Schumacher. Een groot kampioen.

Verstappen en LeClerc moeten nog wel even aanpoten willen ze in zijn schaduw kunnen komen te staan.

 

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief