Maandag 4 maart 2024
Twentesport

And the winner is…. 

Geplaatst op 16 juni 2022 door   ·   Geen reacties

Mocht je het nog niet gehoord hebben dan heeft er een behoorlijke black-out plaatsgevonden in het zien en lezen. Er is een nieuwe naam  aan het sportfirmament. De naam: Tim van Rijthoven, winnaar van het tennis-grastoernooi van Rosmalen, een ATP wedstrijd van formaat. De wedstrijd achter de schermen  van de talkshows is zondagavond al direct begonnen. Het is een wedstrijd binnen een wedstrijd. Vooraf zijn er in de eerdere tafelgesprekken trainers, ex-kampioenen en oud-trainers als Krajicek, Schalken en commentatoren uitgenodigd. Tim van Rijthoven is plots hot! Tennis is plots hot! Zijn overwinning in twee sets op de wereldtopper Danil Medvedev, nu eerste op de wereldranglijst, is van grote klasse. Tim, van plaats tweehonderd-en-vijf naar honderd-en-zes in de wereldrangorde. Bij wie zit Tim van Rijthoven als eerste aan tafel. Dat blijkt dus op de maandagavond bij Umberto te zijn, RTL4 is ‘the winner’. De vijf-en-twintig-jarige Brabander krijgt nog meer kansen. Inmiddels ligt er een wildcard voor Wimbledon bij hem op de -gras- mat. Ook dat is een bijzonderheid. De Engelse tennisbond, nog traditioneler dan de inmiddels zes-en-negentig jarige Queen Elisabeth, geeft doorgaans enkel wildcards aan, noem het bevriende Grandslamlanden en aan eigen landgenoten. Dat een jonge, voor het publiek nagenoeg onbekende tennisser nu één van de acht wildcards krijgt, lijkt een nieuw begin van de strategie van Wimbledon.  Alleen het overlijden van de Queen Elizabeth kan verrassender zijn. Hoewel dat een verademing zou kunnen zijn voor de politieke Engelse cultuur, lijkt het er nog niet op.

Dan in eigen land, het aftandse stadion Feyenoord. Niet het veld maar de entourage en de catacomben verkeren in een dergelijke deplorabele staat dat van Gaal het noemde als ‘Allemaal oude troep’. Voor de Rotterdammers is het noemen van het alternatief voor de Kuip, de Arena, als in het openbaar vreemd gaan op het marktplein. Eén pluspuntje: een nieuw espressomachine in de kleedkamer moet wonderen doen. ‘Met vriendelijke groeten, Team Stadion Feyenoord’. En dat is gelukt. Het onmogelijke wordt mogelijk. Wales, de laatste tegenstander wordt door een doelpunt in de laatste minuut met drie-twee verslagen.

De Kuip, aftands of niet, het Nederlands elftal kan zich opmaken voor een verrassing op het WK voetbal in september in Qatar. Dan rest er nog één vraag: of komt er nog een grotere verrassing op zondag tien juli op Wimbledon, and the winner is….

 

Gerard Kokhuis

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief