Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Koningsdrama in wereldtennis

Geplaatst op 24 april 2022 door   ·   Geen reacties

De vergelijking met Rafael Nadal is al gemaakt als het over Carlos Alcaraz gaat. De nog maar 18-jarige rising star van het internationale toptennis het zich weten te plaatsen voor de halve finales op het ATP-toernooi van Barcelona. Hij versloeg de Griekse held Stefano Tsitsipas. Hij behoort daarmee nu al tot de beste tien tennissers van de wereld. Dat wil wel wat zeggen, dat hij in dat rijtje staat, bijkans ongekend. Doelend op zijn grote klasse op jeugdige wordt hij behalve een machtig groot talent ook een tienersensatie in het mannenbolwerk.

Alcaraz is een alleskunner die hongerig als en wolf naar elke worst hapt die hem wordt voorgehouden. Zo zegevierde hij ook nog afgelopen week tijdens het Masters-toernooi van Monte Carlo. Jong en dynamisch en met een enorme drive en dynamiek. Eerder op de dag bond hij ook al Jaume Munar aan zijn zegekar gebonden, zoals hij daarvoor met overtuiging van opponenten ontdeed. Hij treft in de halve eindstrijd Alex de Minaur.

Alcaraz lijkt de natuurlijke opvolger te zijn van Nadal. De oude vorst is er nog, maar de volgende houder van de kroonjuwelen staat al in de koninklijke vestibule te antichambreren.

Hij is er klaar voor, de Man van Murcia, voor de erfenis van Nadal.

Wat op het wereldwijde web is gezet is wel mooi van veelzeggendheid:

25th April, 2005: 18-year-old Rafa Nadal breaks the ATP Top 10 after winning the Barcelona title
25th April, 2022: 18-year-old Carlos Alcaraz will break the ATP Top 10 after Barcelona

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief