Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Koninklijk Besluit

Geplaatst op 22 juli 2022 door   ·   Geen reacties

Het blijft een vreemde familie die van de Oranjes. Geplande vakantie en dan, voordat je de sleutel in jouw buitenlands rijkelijk gelegen onderkomen hebt gestoken, moet je weer omdraaien. ‘Een beetje dom geweest’… alweer! Dan de jacht op de koninklijke domeinen. De afgesloten domeinen waren enkel toegankelijk voor de jachtpartijen om het wild op stand, letterlijk en figuurlijk te houden. Blijkt dat Amalia in die periode haar jachtakte heeft gehaald.  Had ze daar dan zin in of kon ze dat zomaar bij Koninklijk Besluit van haar papa cadeau krijgen. Was één schot op de schietschijf voldoende? En de theorie? Had ze aan de theorie voldaan door het goede antwoord te geven op de vraag ‘ Geef twee verschillen’. Dat bij het zien van de afbeeldingen van een aangeschoten wild zwijn en een waterbuffel. Na twintig minuten moet dat toch gelukt zijn.

Maar wie oh wie moet je zijn om via een Koninklijk Besluit achttien maanden eerder de gevangenis te mogen verlaten. De belangrijkste kenmerken: oud presentator, drugscrimineel, positief gescoord op de leugendetector en jouw eigen kleinkind nog niet hebben kunnen zien. Er zullen vast meer items geweest zijn maar die zijn slechts voorbehouden voor de lezer en beoordelaar in het heimelijk en geheime verzoek tot vervroegde vrijlating. Zelfs de meest gelouterde strafpleiters als het echtpaar Knoops zijn hogelijk verbaasd. Zou Alexander in een fraaie envelop enkele grammetjes hebben gekregen? Blijkbaar zijn ook de bewaarders in de meest beveiligde gevangenis van Nederland om te kopen.

Voor Frank Masmeijer kan de vlag uit… maar welke? Die paar vlaggen die nog het rood-wit-blauw aangeven en niet andersom. Van die eerste versie zijn er nog maar weinig te vinden. De vlaggen met blauw boven en rood onder worden nu weggehaald door Rijkwaterstaat. Heeft die Rijksdienst niets anders te doen tijdens deze hete dagen?

Kan Alexander ook niet  bij Koninklijk Besluit het stikstofplaatje van tafel vegen? Wat moet hij daar voor hebben? Tien pakken volle of halfvolle melk? Een weekje op een vakantieboerderij met vrouw en kinderen? Dat is leerzamer dan ander-half-uur praten met boeren. Rutte was al te laat, nu nog de inhaalslag van ons Staatshoofd. Het glas melk staat al koud!

Gerard Kokhuis

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief