Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Paleisrevoluties in Londen

Geplaatst op 10 juli 2022 door   ·   Geen reacties

Dan mogen de Nederlandse toptennissers Tim van Rijthoven en Botic van der Zandschulp nog niet toe zijn gekomen aan het spelen van een finale op Wimbledon, met Nick Kyrgios staat er vandaag wel een groot aanstormend talent in de eindstrijd. Jong en dynamisch. De ambitieuze Australiër zal pogen de topfavoriet Novak Djokovic te verrassen. Of dat kan? Jazeker, want de gelauwerde oude man heeft al twee keer van de dynamische eilander verloren.

Het belooft hoe dan ook huzarenpartij te worden van de man die alles wat er te winnen is al heeft gewonnen komt uit tegen een coming man die hem als een van de weinigen al twee keer in een finale won.  Nick Kyrgios is dus zeker niet kansloos, maar Djokovic is ook getergd, want zal bij winst zijn zevende eindzege in Londen opeisen. En het staat wel vast dat dit voor Djokovic van groot sportief belang is.

Het is hoe dan ook winst dat deze editie van Wimbledon nog eens aantoont hoe groot de opmars van het mondiale tennis is, want dan zullen de kleurgevers Djokovic en Nadal, van wie de laatste de Nederlandse revelatie Van Rijthoven uit het toernooi speelde en daarna wegens een blessure af te nokken, de dienst uitmaken, het toernooi domineren, de opkomst van de nieuwe lichting is evident. Dat is goed voor de sport. Tennis is populairder dan ooit geweest.

Het kan zomaar dat de machtsoverdracht vanmiddag inzet, want hoewel Djokovic  de favoriet is, moet Kyrgios tot een sensatie in staat worden geacht. Als gezegd won hij al een paar keer van de mastodont in een finalepartij.  En het good old England er wel een plek voor, want zoveel  verschil is er dezer dagen niet tussen de gebeurtenissen op Wimbleon en Downingstreet Ten, als u begrijpt wat ik bedoel ,qua rake klappen en machtsoverdracht.

Het verleden is groot in het mondiale tennis, de toekomst belooft niet minder te zijn, en Nederlandser  ook, gezien de snelle ontwikkeling van Van  Rijthoven en Van der Zandschulp.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief