Maandag 26 februari 2024
Twentesport

PSV

Geplaatst op 12 november 2019 door   ·   2 Reacties

PSV in crisis. Dat is jammer, want wie moet nu nog concurreren met Ajax. De landskampioen is bekend. PSV in crisis, hoe kan dat eigenlijk. Toon Gerbrands schrijft het ene boek na het andere over hoe je topsport moet managen, organiseren, beleven, maar als opperbaas van PSV blijkt de praktijk nog moeilijker te zijn dan de theorie die hij zelf bedenkt en opschrijft. ‘Meningen, stellingen en wijsheden die je vandaag proclameert, zijn over drie jaar weinig meer waard’, zegt hij in een van zijn boeken. Daar is hij nu wel achter gekomen. Want PSV draait niet en speelt als een oude krant. Zo heeft Gerbrands het nog niet eerder meegemaakt bij de trotse club uit Eindhoven.

Mark van Bommel (foto) zal deze interlandweek regelmatig bij hem op kantoor zitten. Misschien moet deze trainer wat zaken en gemaakte keuzes evalueren. Gerbrands kan hem daarbij helpen, maar ook Van Bommels schoonvader Bert van Marwijk. Omdat de trainer bezig is met zijn eerste grote klus, heeft hij duidelijk behoefte aan een mentor. De zeer eigenzinnige Van Bommel zal van weinig mensen adviezen aan willen nemen. Maar naar Gerbrands luistert hij en naar Van Marwijk ook. En anders is er altijd nog de opper-goeroe van PSV Guus Hiddink die in het verleden menigmaal is opgeroepen om over de schouder van trainers mee te kijken.

Er zal natuurlijk wel een boel veranderen als Bergwijn en Malen weer fit zijn. Pereiro is intussen weer bij de groep. Het neemt niet weg dat het elftal niet in balans is, dat er zwakke plekken zijn en dat bijna elke linie slecht functioneert. Daarom zal ook technisch-manager John de Jong, de opvolger van Marcel Brands, nog wel op het matje moeten komen, want zijn aankoopbeleid is naatje.

Al met al is het spijtig wat er gebeurt, want de eredivisie is niet spannend meer, althans voor wat betreft de race om de titel.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Hans van den Berg says:

    PSV moet nu niet in paniek raken. Alle rijen netjes gesloten. De man van de aankopen is verantwoordelijk. Niet de man van de uitvoering.
    Vind het wel netjes dat hij zijn spelers niet afbrandt. Grote voordeel is dat hij te rade kan gaan bij sterke personen zoals Gerbrands, van Marwijk en Hiddink.
    Alle grote trainers hebben dieptepunten gekend. Mark van Bommel zit nu in een leerproces, waar hij sterker uit tevoorschijn komt

  2. Jeroen says:

    Lekker belangrijk wat er in Eindhoven gaande is, kom op Gijs! We hebben hier in Twente twee mooie eredivisie- en amateurclubs, daar is toch genoeg over te vertellen en te schrijven! Denk je dat ze zich in Eindehoven e.o. druk maken hoe het onze clubs in Twente vergaat?
Archief