Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Race aan de zee

Geplaatst op 4 september 2022 door   ·   Geen reacties

Alle ogen zijn vandaag natuurlijk bericht op Kwatta, waarmee in dit bestek Max Verstappen wordt bedoeld. En dan gaat het er nog  niet eens over dat hij na een eerste abominabele training gistermiddag – door op het beslissende moment de sneller dan alle anderen te rijden, vanmiddag in zijn eigen Zandvoort toch ‘gewoon’  van pole-position mag starten.

Dat is bijzonder,maar er is ook iets geks.

Ik heb het er dan vooral over dat  de coureur deze week is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dat is niet het minste lintje in de Blingbling van Oranje Nassau. Max Verstappen heeft de eerate prijs al voor de start binnen, zij het niet uit handen van de Majesteit, maar slechts uit handen van een minister, in dit geval Conny Helder.

Laten we haar citeren. ‘Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. Je bent hierin een grote inspiratie voor velen. Uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet.’

Ach ja. Het is tegenwoordig in ons land (koninkrijk al aan de zee) moeilijker van de kaart te zijn  dan om er weer af te komen. Sven Kramer, Johan Cruijff en Edwin van der Sar werden eerder al benoemd tot officier en staan er nog steeds op. Alle ogen zijn vandaag dus gericht op Kwatta.

En het is niet niks om zoals Verstappen vorig jaar de eerste Nederlander te zijn die zich wereldkampioen Formule 1 mag noemen  Dat is knap. En het is ook waar én knap dat het succes van Verstappen eraan bijdroeg dat het Formule 1-spektakel, een race aan zee, vorig jaar na dik na bijna vier decennia weer op Zandvoort is en niet meer weg te denken i

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief