Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Tannane

Geplaatst op 13 juli 2019 door   ·   1 Reactie

Oussama Tannane is een weergaloze voetballer, maar ook weergaloos in het zichzelf moeilijk maken. Daar kwam hij eerst bij Heracles en later bij FC Utrecht en tussendoor bij Las Palmas en Saint-Étienne mee op de koffie. Nu mag hij het proberen bij Vitesse. Hij is nog maar 25 jaar en heeft bewezen dat hij bovengemiddeld goed kan voetballen, maar hij is ook goed in kapot maken. Bij de clubs die met hem in zee gingen ontaardde het telkens in problemen.

Vitesse durft het toch aan met de onmiskenbaar getalenteerde Marokkaan, want bood hem een driejarig contract. De vraag is hoe hem buiten de wedstrijden in toom te houden, op het trainingsveld, in de catacomben, in het publieksociale domein. Dat hij zich in weet te houden, niet bij elke tegenslag of tegenwerking ontploft, zich weet te beheersen als er iets gebeurt dat hem niet zint.

Bij veel van de clubs waarvan hij de kleuren verdedigde werd hij geregeld op non-actief gezet, intern geschorst om disciplinaire redenen. Dat gebeurde al bij Heracles, dat hem na het zoveelste akkefietje (een handgemeen op de training) gedwongen in therapie liet gaan, op kosten van de club. Het resultaat van de sessies bij de zielenknijper was goed, zij het van korte duur met als gevolg dat hij de Almelose eredivisionist moest verlaten. Zijn erfenis: een groot aantal fantastische acties en een aantal magistrale goals, maar ook een hele trits onacceptabele ‘akkefietjes’.

Zo mislukte de met veel voetbaltalent gezegende Tannane keer op keer, maar kennelijk ziet Vitesse toch mogelijkheden hem op een goede manier in te passen. Voor de Russische trainer Leonid Sloetski is het zaak de aanvallende power van Vitesse te versterken, want in de oefencampagne is dat de achilleshiel gebleken bij de Arnhemmers. Daar komt bij dat technisch directeur Mo Allach ‘na een paar goede gesprekken’ er zeker van schijnt te zijn dat Tannane de belofte inlost. De speler zelf heeft daar ook groot vertrouwen in.

Dat had hij ook toen hij bij Heracles, Las Palmas, Saint Etienne en FC Utrecht kwam…

Op de foto Oussama Tannane namens Heracles in actie in tégen Vitesse

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Je vergeet één belangrijk ding schrijver, bij Heracles is hij via de voordeur vertrokken en heeft de club aan deze rebel, die transfervrij in Almelo kwam, ook nog flink wat geld aan hem kunnen verdienen. Met dank aan Jan Smit en NicoJan Hoogma. De enige heren waar hij ontzag voor had en die hem in toom konden houden. Persoonlijk is het een hele aardig vent, maar soms heeft hij een kort lontje.
Archief