Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Verstappen in Hellendoorn

Geplaatst op 11 september 2022 door   ·   Geen reacties

 In al het geweld en de daarmee gepaard gaande euforie rond Max Verstappen kan het geen kwaad ook eens om te zien naar de veertigste editie van de Eurol Hellendoorn Rally, die volgend weekend plaatsvindt. Er staan komende vrijdag  niet minder dan 126 equipes aan de start  het centrum van het moederdorp. Met een voor Nederlandse begrippen ongekend sterk deelnemersveld zijn de verwachtingen hoog gespannen. Er doet ook ene Jos Verstappen mee…

Tijdens de presentatie van de rally in Markelo werden de startnummers bekend gemaakt. Dat het Belgische team van DG Sport Compétition alle ogen op zich gericht weet, staat wel vast. Met vaandeldragers als voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen, de Franse wereldtopper Stéphane Lefebvre, Richard Pex en Roger Hodenius brengt dit topteam vier Citroën C3 Rally2 bolides aan de start.

 De 30-jarige Franse topcoureur van Citroën wordt gezien als torenhoge favoriet voor de eindzege, maar Lefebvre kent de wegen rond Hellendoorn niet. Zal Hans Weijs (Ford) tot het uiterste gaan voor de eindoverwinning of laat hij zijn titelaspiraties prevaleren?

En waar staat de in een Nederlandse rally debuterende Jos Verstappen? Regerend Nederlands kampioen Bob de Jong (Hyundai) weet wel waar zijn prioriteiten liggen: prolongatie van de titel! Ook al betekent dat wellicht dat een eerste zege in Hellendoorn nog een jaartje moet wachten. Jim van den Heuvel (VW) en Gert Jan Kobus (Skoda) zijn met Weijs en De Jong verwikkeld in de spannende eindfase van de strijd om de Open Nederlandse titel, waar Kevin van Deijne (Hyundai) door pech geen rol meer in speelt. Maar juist daardoor heeft hij vrij spel om zich in de strijd om de eindzege te mengen. En maakt viervoudig winnaar en local hero Erik Wevers (VW) kans op een podiumplek?

Naast deze op voorhand grootste kanshebbers op de overwinning, staat er nog een aantal opvallende namen aan de start. Zoals Jan de Winkel, voor het eerst in een Skoda Fabia R5 van Wevers Sport, en Michiel Becx, die met de in Nederland debuterende Alpine A110 een opvallende verschijning zal zijn en wellicht voor een verrassing kan zorgen. Bovendien is er ook nog de strijd in het Nederlands Rally Kampioenschap en het Short Rally Kampioenschap. Lambert Parren (Mitsubishi) neemt het in het Nederlands Rally Kampioenschap op tegen de dit seizoen verrassende Ingo ten Vregelaar (Ford) en Yannick Vrielink (Toyota); met nog twee rally’s te gaan valt over de kampioen van 2022 nog geen voorspelling te doen. In het Short Rally Kampioenschap is er zelfs sprake van een ex-aequo stand met Bart Geerdink (Peugeot) en Ramon van de Lindeloof (Honda) op de eerste plaats.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief