Donderdag 9 mei 2024

Sterk optreden Hoogland op NK baanwielrennen

Geplaatst op 29 december 2014 door   ·   Geen reacties

Jeffrey Hoogland NK baan 2014APELDOORN – Door in Apeldoorn de 1 kilometer tijdrit te winnen bij de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen, heeft Jeffrey Hoogland aan het einde van het jaar nog maar eens zijn hoge niveau laten zien. De talentvolle baansprinter uit Nijverdal won onlangs nog een World Cup wedstrijd en is nog altijd in grootse vorm. Hij wist in het Omnisportcentrum vanuit een staande start de kilometer in 1.02,428 minuten af te leggen. Daarmee was Hoogland een halve tel sneller dan Hugo Haak.

Kirsten Wild (Almelo) kon op de slotdag van het NK geen gouden plak aan haar palmares toevoegen. De topfavoriete op de scratch, een pelotonswedstrijd waarbij de eerste die finisht ook de winnaar is, finishte als tweede. Wild zag Winanda Spoor solo wegrijden en de renster uit Apeldoorn werd niet meer teruggepakt. In de sprint om de tweede plaats liet de Twentse nog wel haar snelle benen zien en haalde ze het zilver binnen. Bij de nieuwelingen meisjes haalde de Goorse Marit Cent het brons binnen op de 500 meter tijdrit.