Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Derby

Geplaatst op 12 december 2012 door   ·   Geen reacties

Benieuwd of Heracles vrijdagavond ook tegen FC Twente zo gedurfd gaat spelen. Heracles speelt goed, maar is wisselvallig in de resultaten. Het positiespel is goed verzorgd, waarbij het middenveld met de inschuivende libero van sterk gehalte is. De Almeloërs treffen FC Twente dat niet in goeden doen is, dat is intussen wel duidelijk. Afgelopen zondag tegen een fel PSV dat coûte que coûte wilde winnen, speelde de FC vlak, zonder zelfvertrouwen en – wat erger is –  zonder de inzet die nodig is om een topwedstrijd te kunnen winnen.

Geen wil om te winnen om alles eruit te halen, geen wedstrijdmentaliteit. Wat in de eerste periode van McClaren bij de FC hoog in het vaandel stond, is op dit moment niet aanwezig. Ook het zelfvertrouwen is niet groot en als dat niet groot is, gaan de spelers zich opschuilen, ze lopen in de lijn van de bal, willen de bal niet hebben en spelen alles op safe. Om dat te doorbreken zijn overwinningen nodig.

Vrijdag kunnen beide partijen goede zaken doen. FC Twente kan aantonen dat het op de weg terug is, de Heraclieden kunnen laten zien, hoe sterk ze in werkelijkheid zijn.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief