Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Plan B

Geplaatst op 9 maart 2014 door   ·   3 Reacties

De commotie na de vriendschappelijke  interland tegen  Frankrijk afgelopen week was groot. ‘Het wordt niets met Oranje straks in Zuid-Amerika’,  zei men. Ik kan u verzekeren dat er in juni een ploeg staat die scherp en klaar is . Van Gaal is alleen bezig om iedereen scherp en geconcentreerd te houden en buiten Van Persie en Robben om is er  niemand verzekerd van een vaste plaats. Er is dus geen sprake van freewheelen, van wie dan ook. Ook niet van een Van der Vaart en Sneijder. Hij heeft zijn ploeg al lang in gedachten, maar onderweg ernaar toe kan er nog veel gebeuren, blessures/vormverlies etc. Wat hij nu doet, is kijken wat eventueel de alternatieven zijn en ‘wie waar kan spelen’.

Wat wel zeker is, is dat er weinig spelers zullen meegaan die in onze eredivisie spelen,want de nivellering en verslechtering van het algemene niveau heeft op dit moment toegeslagen in onze hoogste voetbalafdeling. Het was enige jaren terug toch ondenkbaar dat clubs uit de top 3 het zo moeilijk hadden tegen promovendi. Als Ajax thuis al niet meer kan winnen van Cambuur en FC Twente uit van Go Ahead verliest dan is er wat aan de hand. Ajax staat als koploper 6 punten voor op nummer 2, maar heeft ook al 23 verliespunten en onderin zijn er 8 ploegen die nog niet veilig zijn en nog kunnen degraderen.

De wedstrijd van FC Twente tegen Go Ahead uit heb ik met opperste verbazing gevolgd. Ten eerste constateer ik dat er weinig emotie en passie in de ploeg zit. Zo vlak, zo ondergaand.  De ploeg lijkt niet de echte wil te hebben en de wedstrijdmentaliteit om de wedstrijd coute que coute naar zich toe te trekken en de 3 punten mee te nemen. Het `WILLEN WINNEN` mis ik. Wel zie ik verkeerde emotie, het  tegen elkaar schelden en verbaal verhaal halen bij elkaar is schering en inslag. Dat vind ik van de spelers. Maar van de staf verwacht ik ook reactie tijdens de wedstrijd en niet dat men geduldig wacht op dat ene moment dat hij een keer goed valt.

Dat geluk heeft men al vaak gehad bij veel wedstrijden in deze competitie. Je kunt het ook niet geluk noemen maar klasse. Alleen dan speelde men goed. Maar nu was het een draak van een wedstrijd en was men helemaal niet in goeden doen. Maar als je 60-70 minuten geen goal maakt en ook weinig of geen kansen creëert, doe dan wat. Kom met Plan B, doe wat anders om de zaak te forceren. Zij speelden op het laatst met één spits op de rand van de middencirkel en ze beperkten zich alleen tot verdedigen, maar dan heb je geen vier verdedigers nodig.Gooi voor mijn part Bengtson of Bjelland in de spits, ga pompen en oorlog maken en wees  gefocust op de afvallende bal. Nu bleef het lamlendigheid troef, met een blik van`het wordt toch niets vandaag`en verongelijkt kijkend.  En het werd helemaal zuur toen bekend werd dat Ajax thuis ook nog eens 2 punten verspeelde. Kortom gemiste kans!!

De nivellering heeft ook zijn voordelen,want  het zal in de eredivisie tot het eind van het seizoen spannend blijven, zowel bovenin als onderin.

 

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. d.w.mensink says:

  Wat ik niet snap Theo. Waarom zien ze niet dat een paar spelers al een tijdje niet meer brengen wat ze in het begin van hert seizoen wel lieten zien. Bijv Ebecilio, Promes, Koppers. Geef die lui een weekje of twee rust, dan kunnen ze even op adem komen, ze zijn jong en hebben al een heel seisoen in de benen. Geef anderen een kans. Ajax, Feyenoord zetten er zo een paar anderen in en het draait weer verder, FC Twente heeft ook goede vervangers op de bank en in het tweede.
  Verder: Castaignos is weer eens uit vorm. Dus? Juist, geef hem rust of vervang hem. Bedenk iets anders.
  En wat ik ook niet snap, waarom zet je die jongens die een lange reis achter de rug hebben na een interland, er zo weer in.
  Ik denk dat deze onervaren trainers zo’n situatie niet aankunnen. Wat denk jij? Jij hebt die eravring wel.

 2. Erik says:

  Aldus de kampioen van de gelijke spelen? in jou tijd ontbrak het vooral aan winnaarsmentaliteit.
  Kritiek uiten mag en ook meer dan terrecht maar kijk eens in de spiegel Theo vriendje Youri zit toch ook in de technische staf?

 3. Jeroen says:

  Acheraf kijk je een koe in de…….vul het zelf maar in Theo. Op het punt van nivelering ben ik het met Theo volkomen eens. Hoe is het mogelijk dat een veredeld eerste divisie team (met alle respect voor Go Ahead) de “sterren” van Twente zo lastig kan maken! Of de spelers van Go Ahead worden slecht betaald, of die van Twente verdienen teveel voor wat ze kunnen. Ik denk het laatste! Maar wat willen we nu, de tijd vergelijken toen jij nog speelde Theo? Toen ging je pas naar het buitenland als je 22 of 23 jaar was en heel veel eredivisie wedstrijden in de benen had. Nu worden de toptalenten met 13-14 jaar al uit hun vertrouwde omgeving weggehaald! Willen we in Nederland een eredivisie krijgen wat enig nivo heeft, dan zal deze verkapte vorm van kinderhandel eerste aan banden gelegd moeten worden en we op Europees nivo terug gaan naar max. 3 spelers van buiten de landsgrenzen per club in de selectie. Als je ziet wat Bayern op de bank heeft zitten, dit heeft helemaal niets meer met een faire competitie te maken, dit is kopen om de tegenstander zwakker te maken.
Archief