Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Luc

Geplaatst op 7 november 2012 door   ·   Geen reacties

Zondag tegen Feyenoord waarin FC Twente weer opveerde, werd Luc Castaignos gekozen tot Man van de Wedstrijd. Een beetje overdreven vond ik dat. Wel zie ik dat hij zich door de intensieve training en begeleiding van spitsentrainer Youri Mulder verbetert. De aannames en kaatsen worden zienderogen beter. Het koppen is nog voor verbetering vatbaar. Maar er zit een duidelijke vooruitgang in.

Vorige week in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch, die ik vanuit de skybox van René Jansen mocht bekijken, heb ik me toch een beetje geïrriteerd aan de houding van Castaignos. Hij liet ‘Toivonen-achtige’ trekjes zien en dat moet hij achterwege laten: zeuren om gele kaarten bij de scheidsrechter, constant lopen mekkeren op de scheidsrechter, schwalbes.  De scheidsrechter trapte daar nog in ook, want hij kreeg een onterechte penalty die door Landzaat werd benut.
De tweede gele kaart – dus rood – heeft hij alleen gekregen, omdat hij de hele wedstrijd door liep te zeiken en de scheidsrechter was dat zat.

Maar, hij is nog jong! De onverstoorbaarheid die hij over zich heeft, moet hij vasthouden. Veel fans twijfelden aan deze aankoop, maar als hij nu al, na slechts enkele maanden,  aan de bal deze verbeteringen laat zien, voorzie ik dat hij nog veel waarde voor de FC kan hebben.
Dus Luc, hou de oren en ogen goed open, keihard trainen en investeren in jezelf.  Echter één Toivonen in dit land is genoeg.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief