Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Swingend Heracles

Geplaatst op 21 november 2012 door   ·   5 Reacties

Heracles speelt natuurlijk de laatste tijd heerlijk voetbal en scoort aan de lopende band. Het is gewaagd om uit te gaan van “als wij de bal hebben, hebben zij hem niet”, maar voorlopig hebben de ‘niet-topclubs’ daar nog geen antwoord op gevonden. Het lijkt me overigens niet zo moeilijk om die te vinden.

Heracles beschikt over geweldige middenvelders met Quansah, Overtoom, Duarte, Vejinovic en Bruns. Dat is de kracht van de ploeg. Daarom kunnen ze ook achterin 1-op-1 spelen. Deze spelers zijn immers niet alleen sterk aan de bal, maar schakelen ook razendsnel om naar dekken en mee verdedigen als de tegenstander een keer de bal heeft. Hopelijk kan men in de winterstop in de volgende transferperiode de zaak bij elkaar houden. De rest van de ploeg trekt zich hieraan op en de spelers krijgen steeds meer zelfvertrouwen.
Voorin is Armenteros een steeds beter wordende spits. Achterin ontwikkelen zich de jongelingen Rienstra en Te Wierik en de Duitser Dorda meer en meer. Pasveer als sluitstuk straalt ook steeds meer uit dat hij nog steeds doorgroeit en zich aan het ontwikkelen is tot een geweldige keeper met een uitstekende trap. Kortom, Heracles is onder Bosz en Krüzen goed bezig.

Zoals gezegd, tegenstanders slapen niet. Men zal toch tijdens de wedstrijd of vanaf het begin op een andere speelwijze/tactiek moeten kunnen overschakelen. Als je daarin goed kunt variëren, wordt het voor de tegenstander steeds moeilijker om een adequaat tegenplan te hanteren.

Niet alleen de ploeg groeit, ook Bosz groeit door en ik denk dat hij voor Heracles niet behouden kan blijven. Als hij nog leert zijn uitspattingen tegen de arbitrage te beheersen, gaat hij een topclub trainen; hier of in het buitenland. Helaas kan ’vriend´ Krüzen dan niet mee, want die gaat niet meer weg uit Almelo. Hij moet bij Heracles de rode draad bewaken. Of Bosz moet ooit kandidaat zijn bij FC Twente.

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. Hans van den Berg says:

  Bosz: Technisch Directeur, Verbeek: Hoofdtrainer,Schreuder:Assistent-Trainer,
  (voor de “rode draad”)Boschker: Teammanager, Mc Claren: Stadionspeaker

 2. Ollies says:

  kun je wel zien, dat jij in een Pretpark hebt gewerkt..

 3. harrie says:

  Kruzen bij Twente??
  Dat is net zoals een feyenoord supporter Ajax supporter wordt
  En dat geloofd jij THEO?
  Ik dacht het niet

 4. Jeroen says:

  Hendry is “zwart/wit” en zal nooit een “rooie” worden en daar gaan werken. Dat moet jij toch weten Theo, als ex. trainer in Almelo!

 5. henk says:

  “Als hij nog leert zijn uitspattingen tegen de arbitrage te beheersen”

  En dat moet ‘vriend’ Vonk nodig zeggen…….
Archief