Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Aanwinsten FC Twente

Geplaatst op 1 februari 2012 door   ·   Geen reacties

Aanvankelijk werd gemeld dat de FC in de wintertransferperiode weinig zou doen. Alleen als er verkocht werd, zou er ingekocht worden. Nu op de valreep Janko verkocht is, kwam het benodigde geld binnen, al vermoed ik dat de FC veel water bij de wijn moest doen. Voor ongeveer de helft van wat hij gekost heeft, zou hij weggegaan zijn.
Als ik de balans nu opmaak, zijn er min of meer vijf spelers gehaald en vijf weggegaan. Nieuw zijn Plet, Verhoek, Joshua John, Fernandez en Gladstony; weg Janko, Berghuis (verhuurd), Vujicevic (contract afgekocht), Gouriye en Belterman. Drie spitsen en twee middenvelders zijn vertrokken en er kwamen drie spitsen, een middenvelder en een keeper terug. Met name de komst van Verhoek doet mij deugd, want dat is een vleugelspits met een afgemeten voorzet van rechts.
Blijkbaar heeft McClaren veel vertrouwen in zijn vleugelverdedigers Tiendalli, Rosales, Cornelisse en Kuiper.  Tiendalli had inderdaad onder de eerste era McClaren zijn beste periode. Daarna bakte hij er weinig van. In mijn ogen hebben de vleugelverdedigers niet het niveau voor de top-5 in Nederland. Maar ik kan me vergissen. Wellicht komen er van onderaf goede verdedigers door, wat eigenlijk een must zou moeten zijn. Want verdedigers koop je niet, maar leid je op. Alle vier hierboven genoemde spelers zijn gehaald.
In ieder geval speelt de ploeg veel frisser nu. McClaren heeft dus nieuw elan in de ploeg gebracht en ik ben benieuwd hoever dat reikt. Voor de titel zal het een tweeslag worden met PSV, mits beide ploegen uiteraard verschoond blijven van blessures. Ajax blaast zichzelf door de interne problemen op. AZ laat de laatste tijd veel liggen om de zaken te doen keren. Feyenoord wordt de revelatie van dit seizoen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief