Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Drukke tijden voor de FC

Geplaatst op 2 mei 2012 door   ·   3 Reacties

De technische afdeling, met name de scouting van FC Twente, ligt de komende tijd onder grote druk. In het verleden, tot de laatste paar jaar, heeft deze uitstekend gefunctioneerd en dat heeft de club ook een enorme boost gegeven. Het laatste jaar had men een minder gelukkige hand in het aantrekken van de juiste spelers, waarbij er aan voorbijgegaan is om goed te kijken naar de juiste balans in kwaliteiten van de selectie. Nu heeft men weer de mogelijkheid dat te herstellen. Er zal aan de bekende spelers getrokken worden zoals Mihaylov, Chadli, Brama, De Jong en Douglas die ook om verschillende redenen zeggen klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast hebben ze spelers die weg mogen (moeten) zoals Bajrami en Rosales. Voor de FC komt dit niet ongelegen. Men kan de zaak weer opfrissen.

Ik heb het gevoel dat op dit moment bij de FC een sterke, technische man ontbreekt, die door de wol geverfd is, die veel verstand van voetbal heeft en ook uit het voetbal voortkomt. Die kan inschatten wat het elftal nodig heeft, die de autoriteit heeft boven de partijen te staan. Zo’n type als Martin van Geel van Feyenoord. Iemand die op technisch gebied alles aanstuurt. Ik heb de indruk dat de verantwoordelijkheden over diverse hoofden verdeeld zijn. Het is in ieder geval wel zo dat op dit moment niet adequaat gereageerd is op het vertrek van Theo Janssen, Ruiz, Perez. Nu zijn dezelfde types spelers gehaald, zoals Willem Janssen en Fer. Men zal nu toch moeten weten wat deze selectie aan kwaliteiten nodig heeft. Wordt wakker en gebruik de binnenkomende gelden op de juiste wijze. Herstel de balans in deze selectie. Durf ook talentvolle jeugdspelers te gebruiken en steek daar energie in. Kijk naar Feyenoord en Ajax. Zo’n minder jaar kan voorkomen, maar men kan niet meer zeggen: we gaan voor de vijfde plaats met de derde begroting van Nederland. Ook op de Nederlandse velden lopen heel goede, talentvolle spelers rond. Spelers die de FC nodig heeft en passen bij de club. Maar doe de ogen weer open.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Hans van den Berg says:

  Peter Bosz zou een uitstekende Technisch Directeur zijn; ervaring als voetballer, trainer, technisch directeur. Goede uitstraling,kan de club goed verkopen, sterke contactuele eigenschappen. Heeft bewezen met een kleine portemonnee tot behoorlijke resultaten te komen. Bovendien kent hij het Twentsche milieu en heeft veel contacten binnen de veotballerij.

 2. Aaron says:

  Geachte heer van den Berg,

  Ik vind het volstrekt logisch dat er niemand op uw onzinnige opmerking over Peter Bosz reageerd.Iedere voetballiefhebber denkt dan direct terug aan de jaren van Bosz als TD van Feyenoord.

 3. Edwin says:

  Het “technisch hart”van FC Twente bestaat ten opzichte van de ambities uit veel te veel lichtgewichten, zoals
  Cees Lok, Kees van Wonderen, Jan van Staa, Evert Bleumink en Alfred Schreuder ! Als je ambities hebt om door te groeien naar de beste twintig van Europa, moet je hier ook topkwaliteit aanwezig hebben.Als je McLaren , B.Palplats en Y.Mulder hier dan ook nog bijzet dan begrijp je waarom Twente in de problemen zit.Hier moet de bezem door!!!
Archief