Maandag 27 mei 2024
Twentesport

McClaren

Geplaatst op 9 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Uiteindelijk is dan toch zijn kop gevallen in Wolfsburg. Diego haalde nog even de trekker over om McClarens lot definitief te bezegelen. Hij schoot een aan Wolfsburg toegekende penalty tegen de lat, ofschoon afgesproken was dat Helmes de penalty’s zou nemen. Zodoende werd met 1-0 van buur Hannover verloren en dat komt dubbel zo hard aan in Wolfsburg.

Voor meer dan 50 miljoen mocht hij samen met Hoeness (die heerlijk buiten schot blijft) investeren. Met in de winterstop nog eens vijf nieuwe spelers, maar dat waren m.i. allemaal aankopen van Hoeness. Een draaiend elftal koop je niet en alleen kwaliteitsspelers zijn  nog geen voorwaarde dat het met elkaar accordeert.

Blijkbaar is het in Duitsland moeilijk werken voor trainers die niet uit Duitsland komen. Op ongeveer hetzelfde tijdstip vloog Rutten er twee jaar geleden bij Schalke ook uit.  Rinus Michels bij Köln, Dick Advocaat bij Mönchengladbach, Van Marwijk bij Dortmund en Aad de Mos bij Bremen waren allen minder of niet succesvol en vlogen er vroegtijdig uit. Alleen Louis van Gaal en Huub Stevens doen en deden het goed. Maar dat zijn dan ook halve Duitsers. Uitgaan van de eigen verantwoordelijkheid van spelers (soort poldermodel) heeft bij de Duitsers geen zin, Ordnung und Disziplin muss sein. Onbegrijpelijk vind ik het altijd dat iemand die de rode draad van de club bewaakt, de manager, rustig blijft zitten. Maar hij heeft toch ook zijn handtekening onder de aankopen gezet.

Dat McClaren de laatste maanden ter discussie stond was in het voordeel (of niet ) van FC Twente. McClaren wilde graag Theo Janssen, maar vanaf november vorig jaar werd er niet meer naar hem geluisterd. Theo heeft een gelimiteerde transfersom van 3,5 miljoen euro en dat is voor Wolfsburg niet onoverkomelijk. Of FC Twente uiteindelijk ook blij was, valt te betwijfelen, want ik kreeg de laatste tijd signalen dat de leiding niet onbereidwillig was om Theo te laten gaan. Theo is al 29 jaar en zijn levenswijze is niet die van een ideale schoonzoon. En dan is 3,5 miljoen veel geld. Als Janssen weg was gegaan, was die andere Janssen gekomen (van Roda). Maar voor mij en de fans is het prachtig dat Theo er nog even is. Hij is een jongen naar mijn hart, een heerlijke voetballer met een geweldige touch.

En nu Theo er nog is, maken we weer een heel goede kans om de beste van Nederland te worden.  Met McClaren hoef je geen medelijden te hebben, een grote afkoopsom en over drie maanden weer een club in Engeland: sneller kan je het niet verdienen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief