Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Miskleun

Geplaatst op 13 april 2011 door   ·   Geen reacties

Natuurlijk staat het kampioenschap van FC Twente op de eerste plaats en zijn de daardoor te ontvangen miljoenen lekker. Maar je hebt ook nog zoiets als trots en eer. Je streed op drie fronten en in het verleden van het profvoetbal is het maar al te vaak gebeurd dat je dan aan het eind van de rit met legen handen stond. We doen echter niet mee aan doemdenken.

Morgen is de wedstrijd tegen Villareal natuurlijk een farce. Ik zou er niet al te veel energie in steken zonder dat je wederom afgaat. Want afgegaan zijn we.  Zondag wacht De Graafschap uit en dat wordt zwaar genoeg.

Wat een tactische blunder was dat vorige week donderdag. Ik kon aan de lichaamstaal van Alfred Schreuder zien dat hij het niet helemaal eens was met de gekozen tactiek.  En dat dan ook nog zo laten gebeuren zonder na een half uur in te grijpen. Drie verdedigers op een rij, Onyewu, Douglas en Wisgerhof, die alle drie moeite hebben met de opbouw. Wisgerhof de vrije man. Als er één de vrije man moet zijn, moet dat niet Wisgerhof zijn. Tegenpartijen in Nederland laten hem bewust vrij: laat hem de opbouw maar doen! Douglas vaak in de linkerzone van achteruit. Tiendalli voor de bal uit op het middenveld, die ook heel ongelukkig is met de bal in zijn rug. Op het middenveld werden de aanspeelpunten gemist, waardoor vrijwel direct gekozen werd voor de lange bal die vaak niet goed aankwam. Het zijn niet allemaal Theo Janssens.

Wat nog onbegrijpelijker is: als dit zich voor je neus afspeelt: doe dan wat! Breng Landzaat en haal Onyewu eruit. Dan is de slagorde achterin weer hersteld met Rosales op rechts, Wisgerhof en Douglas in het centrum en Tiendalli op links. En als Villareal dan met twee spitsen speelt, zet gewoon Douglas en Wisgerhof erop met Brama in de buurt. Beide backs goed in de rug van het centrum als de bal aan de andere kant is. En het middenveld weer in de normale samenstelling met Brama, Janssen en Landzaat. En als er al één speler rust had  moeten hebben , dan is het wel De Jong. Nu raakte hij oververmoeid geblesseerd, waarbij hij overigens bij de eerste goal uit de corner niet vrijuit ging. Man in zijn rug laten komen!

Afgelopen zondag tegen Roda werd bijna de rekening gepresenteerd, maar wonderwel werd de FC in the dying seconds nog gered door PSV. Vrijuit spelen (lekker trainen) is morgen het devies. Zonder extra mentale druk. Na de wedstrijd gelijk de cooling down en met een niet te lange nazit van Theo en zijn kompanen. Vrijdagmorgen licht uittrainen met een korte verzorging  en de rest van de dag vrij.  Zaterdag de hele dag rust en zondag de beuk erin. Op naar het kampioenschap.

PS. Volgende week laten we ons licht weer eens schijnen op het goed acterende Heracles.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief