Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Over de oneerlijke transferperiode en een ideale schoonzoon

Geplaatst op 2 februari 2011 door   ·   1 Reactie

Onze beide eredivisieclubs FC Twente en Heracles zijn zonder kleerscheuren door deze, mijns inziens oneerlijke, overgangsperiode heen gerold, hoewel Heracles graag nog wat centjes had gezien bij de eventuele wisseling van Bas Dost van Heerenveen naar Ajax.
Van de topclubs is de FC het beste eruit gerold, vermoed ik. PSV is de smaakmakende Afellay kwijt en Ajax Suarez. Naast karakter getoond te hebben in de maand januari heeft de FC ook een beetje geluk gehad. Ruiz was op het juiste moment geblesseerd, McClaren hing aan een zijden draadje bij Wolfsburg (Theo Janssen) en Douglas toonde in de maand november en december niet zijn beste vorm.
Tegen Heracles en FC Groningen speelde Twente goed tot zeer goed. In de bekerwedstrijd tegen PSV en afgelopen zondag tegen Feyenoord kropen ze door het oog van de naald. Nu wacht zondag de uitwedstrijd in Utrecht en daar heeft Ajax onlangs nog verloren, dus is het oppassen geblazen. Het blijkt gewoon dat de FC elk tegenstootje blijkbaar kan opvangen. Er zijn wedstrijden geweest waarin Ruiz en Janssen beiden ontbraken in de opstelling. Maar de FC leed geen schade. Dat duidt op een bekwame, brede selectie en zo voetballend worden ze weer kampioen.

Wout Brama heeft zijn score verdubbeld. Dat toont dat zijn kracht niet ligt in het afmaken, maar zoals eerder gesteld een goede middenvelder moet toch gemiddeld tussen de vijf en tien doelpunten scoren per seizoen. Zijn kwaliteiten liggen op een ander gebied. In alles zorgt hij voor balans in het elftal en ik vermoed zowel op als buiten het veld. Een sympathieke, verstandige jongen die van jongs af is opgeleid door de voetbalacademie. De Engelsen noemen zo’n speler een ‘sitter’. Zo vlak voor de verdediging is hij het eerste aanspeelpunt van achter uit. En als de tegenaanval komt is hij het eerste bastion dat genomen moet worden. Het enige probleem dat Wout wel eens heeft: lopende spelers die over hem heen komen bij een een-twee combinatie of in zijn rug weglopen. Verder is hij de rustgevende factor in het bal rond spelende positiespel, waarbij hij ook een geweldige steekpass in huis heeft. Terecht wordt hij af en toe geselecteerd voor het Nederlands elftal. Zo’n speler heeft elke trainer graag in de selectie.

De enige stap in verbetering is dat Wout nog wat meedogenlozer moet worden. Jan Wouters, Jan van Halst en Nobby Stiles, op dezelfde positie staande voetballers, speelden met het mes tussen de tanden. Dus Wout, speel met een stoppelbaard van drie dagen, laat je kop kaalscheren en gooi de ideale schoonzoon-houding over boord, dan word je een vaste waarde in Oranje.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. steve says:

    De tweede helft tegen PSV was prima en de laatste 20 min tegen Feyenoord ook. Als het moet dan staan ze er gewoon.
Archief