Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Preud’homme weg?

Geplaatst op 8 juni 2011 door   ·   3 Reacties

Als de geruchtenstroom waar is, wat ze over Michel Preud’homme zeggen, dan heeft hij het na een jaar alweer gezien bij FC Twente. Tenminste als je de media mag geloven. Maar hij doet ook geen pogingen om het pertinent te ontkennen, hij laat het in het midden. Als je er zeker van zeker bent dat je blijft, dan zeg  je andere teksten en je laat geen twijfel.

Of FC Twente daar nu rouwig om moet zijn, ik denk het niet. Twee weken terug werd hij gekozen tot de beste trainer, niet tot beste coach! En daar ligt in mijn  optiek het probleem. Michel is een workaholic met beroepsernst en analyseert alles tot in detail. Kortom, een trainer van deze tijd. Maar voor de topcoach ligt het werkterrein bij de wedstrijd. In het lezen van, het inspelen op het wedstrijdgebeuren, is hij niet top. Tegen Heerenveen-uit, Villareal-uit en ook bij de  kampioenswedstrijd tegen Ajax maakte hij verkeerde keuzes of greep hij niet in. Als hij voor drie jaar maar Saoedi-Arabië als bondscoach gaat, dan kiest hij louter voor het geld.

En FC Twente dan?  De Saoedi’s kunnen mooi zijn contract voor een paar miljoen afkopen en daarmee kan de FC Co Adriaanse nemen. Co is duur, maar heel goed. Andere mogelijke kandidaten zijn mijns inziens Van den Brom, Huistra (Twente-verleden) of Erik ten Hag, die de Twente-cultuur en de club heel goed kent, die een vriend is van Alfred Schreuder en dezelfde voetbalvisie heeft en die een prima vakman kan worden. Maar dat zal voor Joop onbespreekbaar zijn, alhoewel je soms over drempels heen moet stappen. Vriend McClaren zou ik niet terughalen, want dat werkt niet.

Echter, misschien is dit allemaal een storm in een glas water.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. Tukker_on_tour says:

  En Co Adriaanse ?
  Vergeten hoe hij Jan van Halst bij Ajax terugzette naar kleedkamer 2 ?
  Zolang van Halst bij Twente zit zal Co er toch niet komen denk ik.

 2. Technische Dirk says:

  Jan van Halst gewoon in het nieuwe seizoen voor 3 competitie wedstrijden in kleedkamer 4 zetten. Na zijn domme voorspelling op eredivisie live dat Twente met 3-0 zal verliezen van Ajax.

 3. Hans van den Berg says:

  Uitstekende keus. Even de paaseieren en de bus vergeten. De vorige trainers waren alleen bezig met het eerste. Co zal talent laten doorstromen, aanvallend voetballen en de staf van FC Twente zal veel van hem kunnen leren. Kampioen worden zal moeilijk zijn maar er zal altijd wat te beleven zijn. Johan Derksen verheugd zich nu al op de terugkomst van Co.
Archief