Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Rosales/Assaidi

Geplaatst op 9 mei 2012 door   ·   1 Reactie

Hoe hoger je komt in het voetbal, des te meer worden wedstrijden beslist op details. De wetmatigheden en de algemeenheden weten iedere niet uit het voetbal voortkomende trainers wel, ook andere betrokkenen bij het (betaald) voetbal  kennen deze. Maar tactische slimheid, een wedstrijd kunnen lezen, de juiste tactische keuzes maken in spelwijze en opstelling, dat is slechts voor weinigen weggelegd.
In dat verband heb ik me ongelooflijk verbaasd dat afgelopen woensdag Rosales weer op Assaidi stond.  Het vorige seizoen werd Rosales helemaal gedold door de kleine buitenspeler. In Heerenveen werd het 6-2, Assaidi maakte drie goals en legde er twee klaar. Rosales werd compleet naar de Filistijnen gespeeld en er werd vanaf de zijkant niet gereageerd. Na twintig minuten zag je al dat het niet paste. De wedstrijd werd daardoor verloren. FC Twente verloor belangrijke punten in de race naar het landskampioenschap dat uiteindelijk net niet behaald werd.

Wat schetst mijn verbazing, vorige week stond hij er weer tegen aan en het was weer van hetzelfde laken een pak. Rosales werd weer totaal gedold door Assaidi  (twee goals). Steve McClaren was er toen niet bij (buitenland). Maar was er nou niemand binnen de club die hem in het oor fluisterde dat dat heel moeilijk zou worden? Onbegrijpelijk!
Ik zeg niet dat Rosales een slechte speler is. Aan de bal en met de bal is hij redelijk goed en kan hij wel wat, maar het is geen back. In de zin van spelen tegen een echte handige buitenspeler, hij kan niet één-op-één verdedigen, laat hij zijn tegenstander binnendoor gaan, staat hij verkeerd, kan hij absoluut niet face-to-face verdedigen en laat ook zijn directe opponent vaak uit zijn rug vertrekken en van dat laatste hebben bij FC Twente meer spelers last (Douglas, Tiendalli, John, Brama etc).  In het Duitse voetbal (Leverkusen) kan Rosales op de zogenaamde aussenbahn spelen, tegen een ploeg met twee spitsen dus, zodat hij geconfronteerd wordt met een middenvelder. Dan is hij geschikt, maar niet als rechtsback tegen een ploeg die 4-3-3 speelt met een typisch getructe linksbuiten.

Bovenstaande was een miskleun van de grootste orde. Mede daardoor werd de wedstrijd beslist en verloren en tegelijk de laatste kans op rechtstreekse plaatsing op Europees voetbal.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Edwin says:

    Het “technisch hart”van FC Twente bestaat ten opzichte van de ambities uit veel te veel lichtgewichten, zoals; Cees Lok, Kees van Wonderen, Jan van Staa, Evert Bleumink en Alfred Schreuder ! Als je ambities hebt om door te groeien naar de beste twintig van Europa, moet je hier ook topkwaliteit aanwezig hebben.Als je McLaren , B.Palplats en Y.Mulder hier dan ook nog bijzet dan begrijp je waarom Twente in de problemen zit.Hier moet de bezem door!!!
Archief