Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Tweede helft

Geplaatst op 16 januari 2013 door   ·   Geen reacties

Het voetbalcircus gaat aanstaand weekend weer van start. Onze beide regionale eredivisievertegenwoordigers FC Twente en Heracles waren respectievelijk in Maspalomas en Belek op trainingskamp. Wat de FC betreft is iedereen bijna fit. Ook Bjelland sluit binnenkort weer aan. Ik heb het gevoel dat het goed gaat komen met de FC. Vooral ook door de twee laatste knappe overwinningen op Heracles en AZ vlak voor de winterstop hebben daartoe bijgedragen.

Met een fitte Chadli, Tadic en Gutiérrez heeft de club drie smaakmakers in huis. Nu nog de juiste keuzes maken in opstellingen en tactisch concept en we zullen een mooie tweede helft van de competitie gaan zien. Als daar ook nog de juiste tactische correcties tijdens de wedstrijd aan worden toegevoegd, gloort er iets moois. Dit in tegenstelling met de dramatische eindfase onder McClaren van vorig seizoen.

Wat Heracles betreft is de technische leiding weer afgestapt van het risicovolle 3-4-3 spelconcept. Ze keren weer terug naar een laatste linie van vier verdedigers. Ook dat is een verstandige correctie. Neemt niet weg dat de ploeg nu weet wat man-op-man verdedigen is. Als de wedstrijd daarom vraagt, kunnen ze daar altijd naartoe overschakelen. Het is ideaal is om met een inschuivende centrumverdediger te spelen als de ploeg in balbezit is. Mee schuiven, achter de bal blijvend naar het middenveld en daar een man-meersituatie creëren. Bij balverlies bestaat de laatste linie weer uit vier man.  Bosz en de zijnen zijn daar druk mee bezig.

Belangrijk in deze is natuurlijk: wat gaat er nog gebeuren voor eind januari op transfergebied. Wie zijn er nog en wie gaan er eventueel nog weg? Heracles heeft daar in ieder geval op geanticipeerd door de Belg Schamp en de Tsjech Navratil aan de selectie toe te voegen. Bij FC Twente zie ik niemand tussentijds vertrekken. En men haalt er niemand als de kernspelers blijven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief