Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Van der Linden/Douglas

Geplaatst op 28 maart 2012 door   ·   Geen reacties

Na de euforie volgde voor sommige spelers een anticlimax. Heracles haalde in Alkmaar na een uitstekende wedstrijd de bekerfinale. De wil, bereidheid, inzet en wedstrijdmentaliteit voerden de boventoon en dat straalde van de ploeg op een geweldige wijze af, plus daarna nog de winst van afgelopen zondag op Utrecht. Maar gisteren moesten enkele spelers de domper verwerken van het niet verlengen van hun contract, waaronder de routiniers Van der Linden en Douglas. De club is dat verplicht drie maanden voor de afloop van het contract te doen. Dat is dan voor 1 april, want voetbalcontracten lopen in het algemeen tot 30 juni. Het is des te wranger, omdat beide spelers een perfecte bijdrage hebben geleverd aan de survival van Heracles de afgelopen jaren.

Deze zaken hebben een  impact op een homogene ploeg en vormen een doemgebeuren voor de trainer in de belangrijkste fase van de competitie. Vaak werken zulke zaken door op de groep, maar zijn helaas niet te voorkomen. Ik kan u verzekeren dat Smit & Hoogma dit met pijn in het hart gedaan hebben, maar gedwongen zijn om het te doen. Beide spelers zijn ruim in de dertig (vdLinden 36 en Douglas 32) en dan er komt een tijd van afscheid nemen. Niemand heeft het eeuwige voetballeven.

Spelers weten dat tijdstip zelf nooit te bepalen. Dat moet aangegeven worden door anderen. Maar ik weet zeker dat het niet prettig is geweest, vooral niet omdat ze zoals gezegd in de groep perfect functioneerden. Bosz cs zijn daar natuurlijk niet blij mee in deze fase van de competitie, maar helaas, het kan niet anders. Jongeren zullen de opengevallen plaatsen innemen. Met de begroting van Heracles kan met het zich helemaal niet permitteren zulke spelers er nog bij te houden. Wellicht kunnen ze op termijn op een andere wijze voor de club behouden blijven. Bedankt Antoine en Darl, maar laat zien dat je prof bent en maak je geweldige commitment met Heracles goed af.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief