Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Voorbereiding seizoen

Geplaatst op 6 juli 2011 door   ·   Geen reacties

Uiteindelijk is Van den Brom dan toch nog bij Vitesse gekomen. Het ging het laatste om de vergoedingssom die Vitesse aan ADO moest betalen voor het afkopen van het contract. Jordania speelde het spel hoog. De zaak zou anders niet doorgaan. Maar het is zo doorzichtig. Om zijn gezicht niet te verliezen door het feit dat hij te langen leste meer moest betalen dan hij wilde, werd er gezegd dat Van den Brom zelf het verschil bijpaste. Maar neem van mij aan dat Jordania zelf het meer-bedrag bijgelegd heeft.

Het is opvallend druk op de transfermarkt. Als een club een grote transfer doet, volgt de rest ook. PSV heeft met behulp van de verkoop van de grond onder het stadion en de trainingsaccommodatie plm 50 miljoen van de gemeente Eindhoven  binnengeaald. In een mum van tijd werden Strootman, Mertens en Wijnaldum binnengehaald. PSV heeft geleerd van het afgelopen seizoen, Utrecht heeft veel geld gekregen en gaat nu ook weer de markt op. PSV, met de genoemde aankopen en Ajax met Theo Janssen en Sigthorsson (AZ) hebben tot nu toe goed zaken gedaan.

Bij Twente is het opvallend rustig. Alleen Willem Janssen van Roda en Guidetti (?) zijn gehaald en ze zouden nog met Fer van Feyenoord bezig zijn.   Ik denk dat Co gezegd heeft dat hij eerst rustig wil inventariseren wat er in huis is en hoe de huidige kwaliteiten zijn. Dan kan er eventueel voor eind augustus, wanneer het transferwindow sluit, nog wat gedaan worden, afhankelijk van wie er eventueel nog weggaat. Ik denk echter dat Twente alleen nog koopt wanneer er verkocht wordt. Heracles heeft alert gereageerd met Duarte (Sparta) en Pedro (GA Eagles) en wacht de overige ontwikkelingen af.

Het zijn roerige en drukke tijden voor spelers en staf met trainingskampen en oefenwedstrijden in de regio. Het is niet de leukste periode voor de betrokkenen. Men is altijd weer blij als het uiteindelijk om het echie gaat. Vaak twee/drie keer per dag trainen en ‘s avonds nog een wedstrijdje tegen amateurs, het werkt slopend. De ploeg wordt in deze tijd gezet, vooral als er een nieuwe trainer is gekomen. Bij Twente gaat Co in deze fase zijn werk- en denkwijze langzamerhand aan de ploeg opleggen. Voor beide partijen – spelers en trainer – is het interessant  hoe een en ander zich ontwikkelt. Maar voor de gewone supporter is zo’n voetballoze periode niets. Dooie tijd.

Gelukkig is de tour begonnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief