Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Zinderend slot

Geplaatst op 11 mei 2011 door   ·   Geen reacties

Wat een finale was dat. Wat een commotie en aandacht in deze regio. Geweldig mooi om te zien, die saamhorigheid en het samengevoel van onze streek. Aanvankelijk zag het er niet zo uit, maar de FC knokte zich terug in de wedstrijd, wat eigenlijk al stereotiep was voor dit seizoen: na een achterstand toch weer terugkomen (ongeveer 15 keer).
Het element wat er dit jaar onder Preud’homme is bijgekomen, is de zakelijkheid. Het dwingende positiespel van de laatste jaren, het forechecken/vastzetten en het soevereine spel is dit jaar veel minder. Maar zijn doelstelling om middenvelders meer voor de goal te laten komen, of wel dieper te laten komen, is wel gelukt. De eerste goals werden zondag door de middenvelders Brama en Janssen gemaakt. Janssen heeft er al wat in liggen (19) en Brama is dit seizoen nog nooit zo vaak diep geweest.  Wat me wel een beetje stoort, is dat Ruiz geen echte vleugelspeler meer is. Hij speelt vaak te veel naar binnen, dus is de dreiging over die kant veel minder. Daarom ook komt Janko niet zo goed uit de verf en heb je minder aan hem, want die moet in stelling gebracht worden met flankballen. Chadli en Ruiz hebben nog niet de vorm van voor de winterstop.

Komende zondag wordt het in de Arena natuurlijk een andere wedstrijd. Ajax is geprikkeld en de FC heeft vertrouwen. Ajax heeft ook dit hele seizoen getoond niet stabiel te zijn. Eigenlijk precies andersom dan  Twente. Zij hebben vaak in de eindfase een voorsprong verspeeld, achterin verdedigen ze zo slecht, het kopduel aangaan, vooral als de ballen van de zijkanten komen, daar hebben ze de grootste moeite mee. Dus Twente moet niet achterover gaan leunen, omdat een punt genoeg zou zijn. Gewoon naar voren toe en geen defensieve aanpassingen, hoewel Ebecilio voor veel gevaar zorgde. Hopelijk zijn Ruiz, Douglas en Chadli weer in de  vorm die ze hadden.  Als je de som van de spelers optelt, dan heeft Twente meer routine en spelers die het verschil kunnen maken. Echter, Ajax heeft het thuisvoordeel.

Wat een schitterende competitie. Op de laatste speeldag moeten nog verschillende  beslissingen vallen. Veel plezier en hou de spanning onder controle. Voor de spelers van FC Twente geldt: onverstoorbaarheid.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief