Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Berkeley/San Francisco

Geplaatst op 4 mei 2011 door   ·   2 Reacties

Vorige week ben ik op bezoek geweest bij mijn dochter in Californië. Britt is gevraagd om te komen studeren en softballen bij de Berkeley University. Het was een geweldige ervaring, vooral ook om te zien hoe professioneel ze daar met hun sport omgaan. De universiteit ligt op enkele  heuvels in een boomrijke groene omgeving. Ik was blij dat ik Britt weer zag.

Ze moest in die week drie wedstrijden spelen in de Pac-10 Conference (ploegen met de beste rate in Amerika) tegen  de Stanford University in een beetje derby achtige sfeer. Stanford is de grote concurrent van Berkeley.
Drie uur voor de wedstrijd komen ze al bij elkaar. In de zogenaamde pre-game worden alle facetten van het softbal doorgenomen. Slaan/veldwerk in al zijn vormen komen aan de beurt. Dus zeg maar 2,5 uur warming up en dat doen ze dan  met honderd procent concentratie en inzet. De serie wedstrijden werd door Berkeley met 2-1 gewonnen.

Afgelopen weekend wonnen ze drie keer van de kampioen van Amerika van vorig jaar. Ze doen het dus ongelooflijk goed. Wat ik begrijp, is dat  in jaren niet voorgekomen.  Het streven is om aan het eind van dit seizoen in juni aan de afsluitende World Series mee te doen. Dat zijn dan de sterkste acht ploegen van de USA.

Na een van de wedstrijden kon ik nog even met de hoofdcoach spreken, die zeer content was met Britt en die me ook vertelde dat het studeren heel goed ging. In Amerika is ontsnappen niet mogelijk. Je zit in een strak schema. Er is absoluut geen tijd heeft om andere zaken te bedenken of te doen.  Dat was natuurlijk mooi om te horen.
Het is de bedoeling dat Britt daar vier jaar blijft. Ze komt tussendoor in de zomermaanden terug naar Nederland. Ruim acht maanden daar heeft van haar een volwassener mens gemaakt, volledig in balans en gefocust op haar bezigheden. Met een gerust hart ben ik weer thuis gekomen.

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Anton says:

    Een mooi verhaal van een betrokken (en trotse!) vader.

  2. Hans van den Berg says:

    Theo Vonk vind ik een sterk analiticus.
    Hij is tactisch sterk,legt de zwakheden goed bloot en komt met zinnige opmerkingen. Beter dan dat gewauwel van Kluivert, Mulder, Been, Jans en Koeman1
Archief