De Topper

Geplaatst op 6 april 2011 door   ·   Geen reacties

Ik denk niet dat afgelopen weekend de beslissing om het landskampioenschap al gevallen is. Maar FC Twente deed heel goede zaken en was op het einde de terechte winnaar. Het had er ook heel anders uit kunnen zien. Naast de niet geziene handsbal van Lens, kon het in de rust ook zo maar 2-1 of 3-1 voor PSV zijn. Twee keer mocht Berg van Bengtsson vrij aanleggen om te scoren, maar hij verzuimde. Bengtsson ging daarbij beide keren in de fout. Bij de eerste kans liet hij Berg in z’n rug komen, bij de tweede wilde hij voor hem komen in plaats van Berg voor zich te houden. Dat waren twee honderd procent kansen. Omdat Berg niet scoorde, speelde Bengtsson in het ogen van de fans een goede wedstrijd.

Opvallend is echter dat FC Twente een echte vechtmachine is geworden. Bij achterstand of bij een mindere eerste helft blijven ze knokken om de zaken te doen keren. Dit seizoen zijn ze al vele malen na een achterstand terug gekomen. De ploeg is volwassen geworden en heeft rust. Nu in de komende, beslissende weken de druk hoog wordt, is dat een belangrijk wapen. Ook kunnen ongestraft belangrijke spelers als Douglas en Ruiz afwezig zijn. Het grote verschil met PSV is echter dat de FC toppers met Ruiz en Janssen in huis heeft, die een wedstrijd kunnen beslissen. PSV is een vlakke ploeg zonder uitblinkers. De ploeg toont ook weinig emotie. Ze hebben geen boefjes zoals Janssen. Met alleen ideale schoonzonen win je de oorlog niet.

Toch wordt het nog zwaar, vooral met de Europa League erbij. Na Villarreal morgen wacht zondag Roda weer. En dan moeten ze thuis dus gefocust zijn, anders wordt het een moeilijke, zware wedstrijd.  Het gaat niet zozeer om de fysieke belasting, maar veel meer om de mentale. Je wéér concentreren, wéér focussen, dat kost kracht! Afgelopen seizoen heeft de FC getoond dat het dat aankan. Met een fitte Ruiz en een teruggekeerde Douglas zie ik de FC niet meer verslappen. En het zou mooi zijn als ze voor de laatste wedstrijd in de Arena al kampioen zijn. Dat is het ultieme genieten, de Ajax-spelers die in de rij staan om de spelers van FC Twente te feliciteren. Heerlijk heerlijk!