Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Middenveld Heracles

Geplaatst op 23 november 2011 door   ·   Geen reacties

Nu met Lerin Duarte is het middenveld van Heracles helemaal in balans. Voor de club Sparta Rotterdam van mijn zoon Michel,  is het een aderlating geweest, maar goed gezien door de technische mensen van Heracles. Met de stofzuiger Quansah en de gevaarlijke, slimme, diepgaande Overtoom vormt de creatieve en dynamische Duarte een sterke middenlinie. Met daarbij nog Vejinovic is het middenveld van Heracles goed uitgerust.

Heracles wordt niet meer weggespeeld door de topclubs. Ze kunnen de druk heel goed weerstaan, blijven voetballen en raken niet in paniek. Al met al kun je het gelijke spel van afgelopen weekend niet onverdiend noemen. Er wordt al tijden goed gespeeld door Heracles en dan bedoel ik het rondgaan van de bal, ook onder druk. Het posititiespel is uit den treure betraind. Dat zie je terug in de wedstrijden.
Ook keeper Remko Pasveer begint de allure en uitstraling te krijgen van een topkeeper, aanvankelijk opgeleid bij FC Twente. Maar de  meeste lof moet uitgaan naar de technische staf met Peter Bosz aan het hoofd. Voor mij kun je de kwalificatie van toptrainer op hem loslaten. Toptrainers zijn niet alleen die trainers die bij een topclub werken. Wat Bosz nu met Heracles doet met ongeveer een kwart van de begroting van FC Twente, is prijzenswaardig te noemen. Ik denk ook dat Heracles niet zijn eindstation is.

Heracles hoeft allang niet meer naar beneden te kijken. Als ze verschoond blijven van zware blessures, ligt de finish van de ploeg dit seizoen in het linkerrijtje. Kortom, de Almelose club is nu op alle gebied een voorbeeld voor het Nederlandse voetbal: met relatief beperkte middelen goed presteren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief