Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Sander Boschker

Geplaatst op 16 maart 2011 door   ·   Geen reacties

Sander sluit zijn imposante carrière af bij zijn FC Twente. Heel verstandig. Niet alleen van hem , maar ook van de club.  De FC heeft een zeer ervaren, klasserijke tweede keeper, die zonder problemen de eerste keeper kan vervangen, maar die vooral ook geen problemen maakt door constant de druk te geven te willen spelen. Dat is het grote gevaar als je twee kwaliteitsrijke keepers hebt van vrijwel het zelfde niveau. De ene speelt wel, de ander is dan altijd verongelijkt en schikt zich niet in zijn reserverol. Nu echter niet.

Daarbij komt dat Sander ook heel belangrijk is in de kleedkamer. Door zijn grote ervaring wordt hij gezien als een grote meneer. Hij is een informele leider waarnaar geluisterd wordt.
Van hemzelf is het ook slim. Als je 40 jaar bent en topfit, kun je nog een paar jaartjes in deze rol mee.  Het is een win-win-situatie. Hij heeft een geweldige mentaliteit en is een echte prof.  Natuurlijk heeft hij ook wel eens een dipje gehad, wat normaal is, maar hij knokte zich altijd geweldig terug.

Rond zijn zeventiende jaar kwam hij als verlegen, zwijgzame Achterhoeker bij de eerste selectie. Theo Snelders was aan het eind van het seizoen 87-88 naar Schotland (Aberdeen) verkocht. We haalden toen Hans de Koning van AZ met Sander als tweede, heel talentvolle, leergierige keeper.  Onze prima klusjesman Gerrit van Eeden (onlangs overleden)  haalde hem elke dag uit Lichtenvoorde op en bracht hem weer naar huis. Totdat Sander zijn rijbewijs kreeg. Zijn keeperstrainers waren toen respectievelijk Piet Schrijvers en Nico van Zoghel, twee oude rotten die door de wol geverfd waren. Daar heeft Sander heel veel van opgestoken. Ze waren zeer belangrijk voor zijn carrière.

Hij is kampioen geworden, heeft de beker geworden, bracht het tot het Nederlands elftal met als bekroning een geweldig WK in Zuid-Afrika afgelopen jaar. Het is de investering om hem als jonge jongen elke dag met de auto op  te halen, waard geweest. Hij heeft het dubbel en dwars terug betaald.
Dus Sander, topfit blijven, dan kun je nog een paar jaartjes zo mee, want het mooiste van alles is speler te zijn. Daarna word je opgenomen in de technische staf van FC Twente om je rijke ervaring en instelling door te geven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief