Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Excelsior’31 in en tegen Berkum op elk front afgetroefd

Geplaatst op 3 februari 2018 door   ·   Geen reacties

BERKUM/RIJSSEN – Het keurkorps van Excelsior’31 verloor vanmiddag de ‘topper’ in en van Berkum. Het werd in Zwolle-Noord 4-1 voor de telgen van Van der Meulen die drie treffers voor hun rekening namen. De vierde werd gescoord door Jeroen van Brummen. En dat terwijl de Rijssenaren na tien minuten op voorsprong waren gekomen door een vrije schop in twee instanties van Mirko Zwiers.

De voorsprong door de goal Amanuel Salomé was al tegen de verhouding in, want Berkum zette Excelsior’3 vanaf het begin onder druk. De vroege treffer van Isa, de Rijssense sterkhouder wiens contract afgelopen week werd verlengd waardoor Mister Excelsior er een zestiende seizoen aan vastknoopt op De Koerbelt, gaf de ploeg mogelijk de hoop op een goed resultaat, maar Chris van der Meulen maakte er nog vóór de pauze een illusie van door namens Berkum twee keer te scoren.

Na de rust maakte Marc van der Meulen de derde goal. Dat gebeurde vanaf de penaltystip na een ovetreding van voornoemde Isa, waardoor hij zijn tweede gele en dus een rode kaart moest incasseren. Ook dat nog. Het was veelbetekenend.

Het werd eerder in Rijssen 3-1 voor Excelsior’31, waardoor Berkum wellicht zeer hechtte aan een vierde treffer, die Van Brummen uiteindelijk voor zijn rekening nam tegen de Rijssense ploeg die wel wilde, maar vanmiddag absoluut niet kon.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief